Mainos

Pientuottaja harmissaan – A-luokka katoaa Jutinkin makkarasta

A-luokan merkinnän katoaminen makkarapaketeista närkästyttää etenkin alan pientuottajia. Mustamakkarastaan tunnetussa Tapolassa ollaan huolissaan siitä, tuleeko markkinoille aiempaa enemmän heikkolaatuista makkaraa.

– Saakohan makkaraan lyödä sitten mitä sattuu, kun ei voi olla ihmisten avuksi ilmaisua A-luokasta, Tapolan markkinointipäällikkö Antti Vaittinen kysyy.

Tapolassa onkin palaverin paikka, tuodaanko paketeissa vastaisuudessa isommin esiin lihapitoisuus vai se, kuinka vähän makkarassa muita lisäaineita, kuten fosfaattia. Joka tapauksessa pakettien uusiminen EU-säädösten mukaiseksi ei miellytä tamperelaisyritystä.

– Tuntuu, että Suomessa lähdetään heti siihen mukaan, mitä toisaalla päätetään, että ulkomaiset yritykset pääsevät helpommin Suomeen sisään. Jos suomalaiset koettaisivat samaa Saksan markkinoilla, niin en usko, että siellä muuteltaisiin kauheasti mitään pakkausmerkintöjä, Vaittinen tuhahtaa.

Uusittujen pakkausten käyttämiseen on aikaa vajaa vuosi. Yritys toivoo pystyvänsä päivittämään kaikki muutokset kerralla.

– Eviralta näitä muutoksia tulee muutenkin usein. Jos ne saisi tarralla tehtyä, tulisi uusia kalvoja halvemmaksi. Kun ollaan pienempi talo ja teemme marginaalituotteita, niin suurin piirtein 17 vuoden tarve kalvoja täytyy tilata kerrallaan, Vaittinen taustoittaa.

A-luokka on ollut tärkeä myyntivaltti myös Tapolan viimeisimmälle hittituotteelle, jääkiekkolegenda Timo Jutilan nimikkomakkaralle.

– Juti sanoi jo suunnitteluvaiheessa, että makkaran pitää olla A-luokkaa, ei saa olla kökön kökköä, Vaittinen kertaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.