Pientä pintaremonttia -ohjelman upeimmat muutokset

Pientä pintaremonttia -ohjelmassa nähdään sisustussuunnittelijoiden hämmästyttäviä taidonnäytteitä harva se viikko. Joukosta on kuitenkin vuosien aikana löytynyt useita helmiä. Katso parhaat Pientä pintaremonttia -ohjelman muutoskohteet.

MTV3-kanavalla vuodesta 2006 pyörinyt Pientä pintaremonttia -ohjelma on vieraillut monissa suomalaiskodeissa ja mullistanut satoja sisustuksia.

Vaikka suunnittelijoiden ammattitaito jaksaa hämmästyttää viikko toisensa jälkeen, on muutama kohde noussut vuosien saatossa erityisen onnistuneiden muutosten joukkoon.

Keskustorin laidalla

Kun asunnon puitteet ovat näyttävää arkkitehtuuria menneiltä vuosilta, voi sisustuksen avulla luoda erityisen näyttävää asumista. Tämän totesimme esimerkiksi vuonna 2009, kun Lasse Räihä suunnitteli Tampereen keskustorin kupeessa sijaitsevan kodin sisustuksen uusiksi.

Tampereen keskustorin laidalla sijaitseva 127-neliöinen kolmio muuttui silmissä, kun suunnittelija Lasse Räihä laittoi hihat heilumaan. Alunperin huonokuntoinen asunto sijaitsee vanhassa 1800-luvun puolella rakennetussa kerrostalossa ja toimi ennen muutosta erilaisten yhdistysten ja toimistojen tiloina.

Suurin osa remonttibudjetista sijoitettiin ison olohuoneen jakamiseen. Keskelle olohuonetta Lasse rakennutti seinän, jolloin olohuoneen lisäksi saatiin toinen huone, joka toimii niin makuuhuoneena kuin kirjastonakin.

Kaikki asunnon seinät kunnostettiin ja maalattiin valkoiseksi. Asunnossa oli hyvin vähän huonekaluja, joten se sisustettiin lainahuonekaluilla. Iso asunto tarvitsi myös paljon valaistusta, joka hoitui upeilla moderneilla valaisimilla. Tauluilla saatiin isoihin tiloihin väriä ja kodikkuutta.

Muutoskohteen asukas Mari ihastui muuttuneeseen kotiinsa siinä määrin, että päätti ohjelman jälkeen luopua asunnon myynnistä. Hinta-arvio ennen muutosta oli 285 000 euroa, mutta stailauksen jälkeen se nousi 297 000 euroon.

Hulppea poikamiesboksi

Vaikka pikkurahallakin voi saada ihmeitä aikaan, on suuri remonttibudjetti luonnollisesti aina plussaa.

Tämän todistaa ainakin vuonna 2009 muutoskohteeksi päässyt poikamiesboksi, jonka hinta-arvio nousi remontin jälkeen uskomattomat 50 000 euroa.

Vantaalaisen 325-neliöisen paritalon remonttibudjetti oli 10 000 euroa, ja sillä viimeisteltiin rakennusvaiheessa jääneitä keskeneräisyyksiä, sekä maalattiin pintoja ja tuotiin värikkäitä yksityiskohtia asunnon ilmettä kohentamaan.

Myös Teuvo Lomanin vuonna 2006 suunnittelema muutos Helsingin Ullanlinnassa on yksi mieleenpainuvimpia muutoskohteita Pientä pintaremonttia -ohjelman historiassa. Asunnon hinta-arvio ennen stailausta oli 410– 420 000 euroa, mutta Teuvo Lomanin käsittelyn jälkeen hinta-arvio nousi 428 000 euroon.

Myös nämä muutokset muistetaan pitkään


Haluatko katsoa Pientä pintaremonttia -ohjelman vanhoja jaksoja? Löydät ne .

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja