Mainos

Pitkittyneesti pienituloisia jo lähes puoli miljoonaa

Pienituloisten määrä oli 674 000 henkilöä vuonna 2014, kertoo Tilastokeskus.

Määrä on 16 000 henkeä vähemmän kuin edellisvuonna, ja yhteensä pienituloisten osuus kotitalousväestöstä oli 12,5 prosenttia. Vähennystä edellisvuoteen tuli 0,3 prosenttia.

Pienituloisuusraja lasketaan kotitalouksien mediaanitulosta. Pienituloisiksi lasketaan he, jotka ansaitsevat alle 60 prosenttia mediaanitulosta.

Viime vuonna tuo mediaanitulo laski pari sataa euroa 23 830 euroon. Pienituloisuusraja oli yhden hengen taloudessa 14 300 euroa vuodessa eli noin 1190 euroa kuukaudessa. Vuonna 2013 tuo raja oli noin sata euroa vuodessa enemmän.

Pienituloisten määrän lasku on kahden asian summa. Toisaalta pienituloisuusrajan lasku nostaa ihmisiä keskituloisuusrajan ylitse. Toisaalta pienituloisten joukossa olevien tulot ovat aavistuksen kasvaneet aikaisemmasta.

Lähes puoli miljoonaa pitkittyneesti pienituloista

Pitkittyneesti pienituloisia henkilöitä Suomessa on taas noin 423 000. Vuotta aikaisemmin määrä oli 42 800 henkilöä enemmän. Pitkittyneesti pienituloisten osuus koko asuntokuntaväestöstä oli 7,9 prosenttia, kun se vuonna 2013 oli 8,2 prosenttia. Osuus vähentynyt jatkuvasti vuodesta 2009 lähtien.

Henkilön katsotaan olevan pitkittyneesti pienituloinen silloin, kun hän on kuulunut pienituloiseen asuntokuntaan tilastovuoden lisäksi kolmen edellisvuoden aikana vähintään kaksi kertaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.