Mainos

Pienituloisen perheenäidin koskettava kirje lapsilleen: "En voi olla tuntematta syyllisyyden pistoa"

Vähävaraisen perheen äiti kirjoitti koskettavan kirjeen lapsilleen.

Toisille lomalta palaaminen takaisin koulun penkille voi olla yhtä tuskaa. Luokkakaverit jakavat innokkaasti parhaita paloja omalta lomaltaan ja kertovat, missä kaikkialla ovat tällä kertaa päässeet käymään. Opettaja saattaa vaatia jopa oppilaita kirjoittamaan lukuvuoden ensimmäisinä päivinä omista lomistaan, mikä voi vain lisätä ahdistusta.

Kaikilla ei nimittäin ole takanaan uskomattoman jännittävä lomamatka. Kaikilla perheillä kun ei todellakaan ole sellaisiin varaa.

Eräs perheenäiti kirjoitti koskettavan kirjeen omista tuntemuksistaan pienituloisen perheen äitinä. Netmums.com sivustolla julkaistu teksti on suomennettu osittain alle. Alkuperäisen tekstin voit lukea täältä.

”En voi olla tuntematta syyllisyyden pistoa, kun katson teidän pakkaavan suosikkilelujanne matkalaukkuun kesälomalle lähtöä varten.

Olette liian pieniä olemaan Facebookissa, mistä saan olla kiitollinen. Toivoisin, etten olisi itsekään, kun selaan julkaisuja ja näen, missä kaikkialla luokkakaverinne pääsevät lomallaan käymään.

On suloista, että olette niin innoissanne vaatimattomasta lomamatkastanne.

Olette vielä niin pieniä, ettette varmaan ymmärrä sitä, ettei lomakohteemme ole varsinainen lomakohde.

Poikani kohdalla tilanne on toinen: olet jo aloittamassa yläkoulua ja käynyt juuri läpi kasvuspurtin. Niin kuin jalkasi ja kätesi ovat hujahtaneet pituutta, on myös tietoisuutesi.

Mikä tekee tästä vieläkin kamalampaa on se, ettet koskaan valita. Mutta minä osaan lukea sinua. Tiedän, mitä joudut käymään läpi. Tunnistan saman omasta lapsuudestani: sen hetken, kun tajusin, ettei meillä ollut yhtä paljon rahaa kuin muilla perheillä.

Esimerkiksi silloin, kun kaverisi oli meillä käymässä. Kuulin hänen kehuvan, kuinka hän oli lähdössä perheensä kanssa all inclusive -hotelliin Kreetalle. Hän kehui, kuinka mahtavaa siitä tulisi ja kuinka monta uima-allasta ja liukumäkeä kohteessa olisi. Menit kovin hiljaiseksi.

Kun kaverisi kysyi, mihin me olisimme menossa vastasit, ettet vielä tiedä. Että äiti saattaisi vielä saada viime hetken tarjouksen matkasta.

Ymmärrän, miksi et kertonut totuutta. Miksi et vain sanonut, ettemme ole menossa lomamatkalle ollenkaan. Tai että kohteemme olisi vaatimaton.

Jos olisit kuitenkin valittanut, olisin tietenkin kivahtanut sinulle muistuttaen, kuinka onnekkaita loppujen lopuksi olemmekaan. Maailmassa on ihmisiä, joiden tilanne on paljon huonompi.

Tiedän, että tulen jälleen tuntemaan syyllisyyttä ja riittämättömyyttä syyskuussa, kun kuulen, missä kaikkialla koulukaverisi ovat kesän aikana lomailleet.

Aion kuitenkin alkaa säästää rahaa.

Ehkä ensi vuonna meillä on varaa mennä jonnekin lämpimään. Jonnekin, missä voit tuntea lämpimän auringon paisteen ihollasi ja hiekan varpaittesi välissä.

Rakkaudella ja ylpeydellä,

Äiti”

16:48

Lähde: Netmums.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.