Pieniä potilaita: Mitä Teemulle kuuluu nyt?

Pieniä potilaista -sarjassa nähty Teemu on äitinsä sanojen mukaan oikea ilopilleri. – Teemu jatkaa edelleen fysioterapiaa kaksi kertaa viikossa, ja vihdoin on saatu pieniä edistysaskelia käden toiminnan suhteen, äiti Nina kertoo.

Pieniä potilaista -sarjassa nähty Teemu-vauva syntyi arvioitua isompana, ja sai rajun synnytyksen ja lantioon jumittumisen takia olkahermopunosvaurion.

– Teemu leikattiin ensimmäisen kerran viikon ikäisenä lastenklinikalla koska pallean hermo oli myös vaurioitunut. Sen jälkeen olemme käyneet vähintään kuukausittain Lastenklinikalla vastaanotolla. Heinäkuussa tulimme suunniteltuun leikkaukseen jossa olan hermoja korjattiin. Hermosiirrännäisiä otettiin molemmista pohkeista, Teemun äiti Nina kertoo.

Lastenklinikan hoitajia ja lääkäreitä hän kuvaa asiantunteviksi, ystävällisiksi ja rennoiksi.

– Lääkärit ovat jaksaneet selittää yksityiskohtaisesti hoidon kulun ja hoitajat ovat aina olleet vastaamassa myös mieltä askarruttaviin kysymyksiin, Nina kertoo.

– Kerran meillä oli huolta arven turvotuksesta, ja soittaessani (Yrjänä) Nietosvaaralle hän ja AnttiSommarheim ottivat meidät vastaan vielä samana päivänä, vaikka ei ollut kyse akuutista asiasta. Oli hienoa, että saimme niin nopeasti ammattilaisen näkökulman ja minä sain mielenrauhan!

Lastenklinikalla perhe yllättyi tilojen ahtaudesta, sillä alun perin Nina ei saanut lupaa yöpyä Teemun luona leikkauksen jälkeen.

– Onneksi asia järjestyi niin, että menimme lapsen kanssa syöpälasten osastolle yökylään.

"Olkapää on pysynyt hienosti paikallaan"

Teemu voi nyt hyvin ja on Ninan sanojen mukaan oikea ilopilleri.

– Teemu jatkaa edelleen fysioterapiaa kaksi kertaa viikossa, ja vihdoin on saatu edes pieniä edistysaskelia käden toiminnan suhteen. Teemu pystyy jo nostamaan kättään hiukan ylemmäs kuin ennen leikkausta. Pieni koukistus on nähty ja toivotaan, että se vahvistuisi, Nina sanoo.

– Olkapää on pysynyt hienosti paikallaan! Onneksi häntä itseään ei haittaa käden vähäinen toiminta.

Perhe on saanut järjestettyä elämänsä siten, että Teemu on voinut jatkaa kotihoidossa. Teemu käy viikoittain fysioterapiassa ja tarvitsee päivittäistä jumppaa, joten vanhemmat vuorottelevat työssäkäyntiä.

– Rankka vuosi takana ja varmasti vielä rankkoja vuosia edessä, mutta päivä kerrallaan, Nina summaa.

Lastenklinikalla käymisen jälkeen Koivusen perhe on oppinut arvostamaan yllättävää asiaa.

– Olemme oppineet arvostamaan sitä, että asumme näin lähellä Lastenklinikkaa!

Pieniä potilaita AVAlla keskiviikkoisin klo 21.00, uusinnat sunnuntaisin klo 19.00.

AVA/Maria Aarnio

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja