Pieni opas onnelliseen matkaan – näin selviät pitkistä lennoista

Vaikka matkailu avartaa ja avaa uusia ovia elämässämme, matkalle lähtö ei aina välttämättä ole hauskaa. Pitkät lentomatkat voivat tuntua puuduttavilta, mutta toisaalta niistäkin voi tehdä hauskan ja hyödyllisen osan matkaa.

Muista oikeat välineet

Tärkeimmät tarvikkeet onnistuneelle lennolle ovat korvatulpat, unimaski, niskatyyny, villasukat ja pieni torkkupeitto. Maski ja korvatulpat auttavat suojautumaan ympäröivältä melulta ja valolta. Niskatyyny auttaa oikean uniasennon saamisessa, kun torkkupeitto antaa mahdollisuuden käpertyä rennommin istuimella. Villasukat lämmittävät ja rentouttavat mukavasti jalkoja.

Nauti sohvaperunana olosta

Älä aliarvioi elokuvien, musiikin, kirjan tai television voimaa. Ennen kuin lähdet kotoa, varmista että sinulla on mukana ajanvietettä lennolle, siltä varalta ettet nauttisi lentokoneen omasta viihdetarjonnasta.

Kuuntele vaistojasi

Kuuntele, mitä kehosi kertoo. Jos olet väsynyt, nuku. Jos pelkäät menettäväsi lennon aika tarjoiltavan ateriasi, voit aina pyytää lentoemäntää tuomaan sinulle ruokaa tai välipalaa kun heräät. Jos olet virkeä, voit katsella elokuvia tai lukea. Mitä tahansa teetkin, on tärkeä löytää pieniä keinoja myös jumpata lennolla. Käsien ja jalkojen venyttely sekä kävely ovat hyvä vaihtoehtoja.

Vältä krapula

Vaikka alkoholin nauttiminen lennolla voi olla houkutteleva ja hyvä tapa ehkäistä esimerkiksi ahdistusta, mieti tarkkaan. Pitkästä lennosta selviämisen perusedellytys on, että viihdyt sillä koko matkan ajan, et vain paria ensimmäistä tuntia. Lentokone on ikävin paikka yrittää selvitä krapulasta.

Yritä saada exit-rivi

Jotkut lentoyhtiöt ottavat lisähintaa exit-rivin paikoista, mutta ota selvää, tekeekö oma lentoyhtiösi niin. Voit aina yrittää tehdä aikaisen lähtöselvityksen ja napata itsellesi tilavamman paikan koneessa.

Kuva: Colourbox

MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja