Mainos

Pieni jääkarhunpoikanen Fritz kuoli maksatulehdukseen Berliinin eläintarhassa

Berliinin eläintarhasta on kantautunut tänään surullisia uutisia. Pieni jääkarhunpentu Fritz on kuollut maksatulehdukseen vain neljän kuukauden ikäisenä.

Eläintarhan hoitajat olivat löytäneet Fritzin eilisaamuna makaamasta voimattomana Tonja-äitinsä vierestä. Fritz sai kipulääkkeitä ja antibiootteja, mutta jo illalla oli epäilys siitä, että poikanen ei välttämättä selviäisi.

3. marraskuuta 2016 syntynyt Fritz oli 22 vuoteen ensimmäinen jääkarhun poikanen, joka syntyi Itä-Berliinissä sijaitsevassa eläintarhassa. Uutisen surullisuutta lisää entisestään se, että myös Fritzin kaksossisar kuoli pian syntymänsä jälkeen.

– Olemme hyvin surullisia ja järkyttyneitä. On uskomatonta, kuinka nopeasti tämä pieni jääkarhu valloitti sydämemme, eläintarhan johtaja Andreas Knieriem sanoi.

Fritzin pienille harteille ehdittiin jo asetella maailman kuuluisimman jääkarhun, Knutin, manttelia. Knut nousi kansainväliseksi supertähdeksi asetuttuaan samaiseen eläintarhaan vuonna 2006.

Äitinsä hylkäämäksi vastasyntyneenä tullut Knut viihdytti turisteja usean vuoden, mutta kuoli lopulta äkillisesti vain neljävuotiaana vuonna 2011. Jääkarhun kuolinsyyksi epäiltiin aivokasvainta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.