Mainos

Pienen lapsen kallo murtui – nuorelle äidille tuomio törkeästä vammantuottamuksesta

Oikeuden mukaan ei voitu näyttää varmuudella toteen, että äiti olisi heittänyt tahallaan pienen lapsensa kivilattialle.  

Syyttäjä vaati Kainuun käräjäoikeudessa alle kolmekymppiselle naiselle tuomiota törkeästä pahoinpitelystä. Syytteen mukaan nainen olisi paiskannut alle kahden vuoden ikäisen tyttärensä lattialle aiheuttaen tälle kallomurtuman ja kovankalvonalaisen verenvuodon aivoihin. Lapsi joutui jopa hengenvaaralliseen tilaan pahoinpitelyn vuoksi.

Teko tapahtui Kajaanissa kesäkuussa 2016.

Kainuun käräjäoikeuden tuomion mukaan lapsen kallon murtuminen on vaatinut suurta voimaa ja vähintään putoamista pää edellä metrin korkeudelta kivilattialle. Lääkärinlausuntojen perusteella ei kuitenkaan voida esittää riittävän varmaa arviota siitä, onko lapsi heitetty vai onko hän tipahtanut lattialle.

Asunnossa tapahtumahetkellä ollut mies kertoi oikeudessa, että oli nähnyt äidin paiskaavan lapsen lattialle. Äiti kiisti heittämisen ja sanoi kompastuneensa lattialla olleeseen kenkään. Tämän seurauksena hän oli horjahtanut ja lapsi oli pudonnut hänen sylistään maahan.

Oikeuden mukaan asiassa jää epäilys siitä, että äiti olisi heittänyt lapsen tahallaan lattialle. Tähän perustuen syyte törkeästä pahoinpitelystä hylättiin.

Vangittuna miehensä taposta

Sen sijaan vuonna 1990 syntynyt nainen tuomittiin törkeästä vammantuottamuksesta ja laittomasta uhkauksesta kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Laiton uhkaus oli tapahtunut Oulussa tammikuussa 2015. Nainen oli pitänyt puukkoa lyöntiasennossa noin puolen metrin päässä naisesta ja uhannut lyödä tätä, ellei hän lähtisi asunnosta.

Tuomion saanut nainen vangittiin syyskuun alussa Kainuun käräjäoikeudessa taposta epäiltynä. Naisen epäillään tappaneen vuonna 1988 syntyneen miesystävänsä yksityisasunnossa Kajaanissa syyskuun ensimmäinen päivä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.