Mainos

Pian valitaan Junckerin seuraaja – Nämä ovat kärkinimet Euroopan komission puheenjohtajaksi

2:03
Ketkä ovat vahvimmin ehdolla Euroopan komission puheenjohtajaksi?

Euroopan komission puheenjohtaja valitaan eurovaalien tulosten perusteella. Tämän jälkeen poliittiset johtajat tulevat nimittämään Euroopan komission seuraavan puheenjohtajan. Valitun kandidaatin on lisäksi saatava hyväksyntä Euroopan parlamentissa.

Tällä hetkellä parlamentin suurimman ryhmän EPP:n vahvin ehdokas on saksalainen Manfred Weber. EPP valitsi Weberin ehdokkaaksi viime marraskuussa, jolloin EPP:n ehdokkaaksi pyrki myös Alexander Stubb.

Entinen Alankomaiden ulkoministeri ja nykyinen komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans on sosiaalidemokraattien ja sosialistien ehdokas komission johtoon.

Keskustalaisella liberaalidemokraattisella (ALDE) ryhmällä on seitsemän ehdokasta. Ryhmän näkyvimmät nimet ovat sen ryhmän johtaja belgialainen Guy Verhofstadt ja nykyinen komissaari Margrethe Vestager.

Vihreillä on kaksi ehdokasta. Heistä nimekkäin on saksalainen Ska Keller, joka johtaa vihreiden europarlamenttiryhmää Brysselissä.

Muita kärkinimiä ovat ECR-ryhmän tsekkiläinen Jan Zahradil. Vasemmistolla on puolestaan kaksi ehdokasta, slovenialainen Violeta Tomič ja belgialainen Nico Cué

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja