Phyllo Santiago ja sabayonkastike 8.12.2000

Toimittaja Ari Malmberg
Ruokaosuudessa Ravintola Motin keittiöpäällikkö Nina Kaukonen.

1 pkt filotaikinaa (pakasteesta)
50 g voisulaa
50 g pähkinärouhetta

Täyte:


2 dl mantelijauhoa
2 kananmunaa (vatkattuna)
1 dl sokeria
40 g voisulaa
loraus alkoholia (esimerkiksi grand marnier, amaretto tai konjakki)

1. Sekoita täytteen aineet tasaiseksi massaksi.
2. Levitä yksi taikinalevy, voitele voisulalla ja riputtele pähkinärouhetta.
3. Laita toinen taikinalevy päälle, voitele voisulalla ja ripottele pähkinä- rouhetta päälle. Lisää viimeiseksi taikinalevy päälle.
4. Leikkaa terävällä veitsellä neliöitä ja laita niihin lusikalla mantelimasaa. Sulje neliö kauniiksi nyytiksi ja paista uunissa 180 asteessa noin 10 min.
5. Tarjoa sabayonkastikkeen kera.

Sabayoninkastike


2 1/2 dl valkoviiniä, marsalaa, sherryä tai seljamehua
2 1/2 dl sokeria
10 munankeltuaista
1. Mittaa aineet kasariin ja sekoita.
2. Kuumenna vesihauteessa koko ajan sekoittaen.
3. Kun seos alkaa kuplia, kaada se nopeasti kylmää kulhoon.
4. Sabayonkastikkeen voi tarjota kylmänä tai kuumana ja sitä voi myös käyttää gratiinikastikkeena esimerkiksi uunipäärynöihin.

Lue myös:

    Uusimmat