Mainos

Philadelphian turmajuna ajoi rajua ylinopeutta

Philadelphian tiistainen junaturma saattoi johtua ylinopeudesta. Onnettomuustutkijoiden mukaan junan nopeus oli onnettomuushetkellä yli 160 kilometriä tunnissa, vaikka nopeusrajoitus rataosuudella oli 80 kilometriä tunnissa.  

Tutkijat löysivät tänään turmajunan mustan laatikon, mutta onnettomuuden syytä ei vielä pystytty varmistamaan. Terrorismi tai törmäys toiseen junaan oli kuitenkin jo suljettu pois laskuista.  

Washingtonista New Yorkiin matkalla ollut juna suistui raiteilta Philadelphiassa puoli kymmenen aikaan illalla paikallista aikaa. Onnettomuus sattui kaarteessa Port Richmondin alueella junan jo lähdettyä kaupungin asemalta.  

Philadelphian pormestarin Michael Nutterin mukaan seitsemän ihmistä sai heti surmansa onnettomuudessa, ja paikallisissa sairaaloissa hoidettiin yli 200:aa loukkaantunutta.  

Kaikki junan vajaat kymmenen vaunua suistuivat raiteilta, osa kääntyi kyljelleen ja osa ylösalaisin. Ainakin yksi vaunuista oli romuttunut täysin.  

Amtrak-yhtiön mukaan junassa oli noin 240 matkustajaa ja 5 henkilökunnan jäsentä. Suurin osa matkustajista selvisi vähäisin vammoin ja kykeni poistumaan itse vaunuistaan.  

Sadat pelastustyöntekijät etsivät yön pimeydessä mahdollisia loukkaantuneita vaunuista ja niiden läheltä. Viranomaisilla ei ollut tarkkaa kuvaa siitä, onko junassa olleita matkustajia vielä kateissa.  

"Ihmisiä ja tavaroita lenteli"  

Viimeisessä vaunussa matkustaneen Daniel Wetrinin mukaan ihmisiä, istuimia ja matkatavaroita lenteli ympäriinsä ilmassa junan kaaduttua.   

– Kaksi ihmistä päätyi matkatavarahyllylle yläpuolellamme, Wetrin kertoi CNN:lle.  
Onnettomuus sattui Amtrakin vilkkaalla koillisreitillä. Yhtiö on perunut kaikki reitin vuorot toistaiseksi. Myös onnettomuuspaikan raiteet tuhoutuivat. Philadelphian pormestari Nutter arvioi, ettei junaliikennettä kaupungin kautta saada uudelleen käyntiin vielä tämän viikon aikana. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.