Pfizer tuplasi voittonsa koronarokotteen ansiosta – hurja myynti odotettavissa myös tälle vuodelle

4:39
Pfizer on kehittänyt omien sanojensa mukaan "game-changer" koronalääkkeen, mutta voisiko se oikeasti muuttaa pandemian suuntaa?

Yhdysvaltalainen lääkeyhtiö Pfizer yli kaksinkertaisti voittonsa viime vuonna toissa vuoteen verrattuna. Voittoa kertyi 22 miljardia dollaria (19 miljardia euroa). Liikevaihto lähes tuplaantui 81 miljardiin dollariin.

Saksalaisen Biontechin kanssa kehitetty koronarokote toi liikevaihdosta 37 miljardia dollaria. Pfizer odottaa, että koronarokote tuo vielä tänä vuonna 32 miljardin dollarin tulot.

Yhtiö ennakoi, että vastikään markkinoille tuotua koronalääke Paxlovidia myydään tänä vuonna 22 miljardin dollarin arvosta. Suun kautta otettava Paxlovid-pilleri on tarkoitettu koronaan jo sairastuneille.

Pfizer myi koronarokotettaan paljon enemmän kuin yhtiö alun perin arvioi. Vuosi sitten Pfizer odotti myynnin nousevan 15 miljardiin dollariin, mutta ennustetta jouduttiin korjaamaan ylöspäin toistuvasti viime vuoden aikana.

Pfizerin toimitusjohtaja Albert Bourla arvioi, ettei viruksesta päästä kokonaan eroon. Rokote ja lääke ovat hänen mukaansa kuitenkin välineitä, joilla yhteiskunnat pystyvät palaamaan normaaliin ilman vaaraa, että sairaalat ja terveydenhoitojärjestelmät ylikuormittuvat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja