TPS-sankari paljasti valtavasta SM-liigan finaalimaalistaan – kaikki alkoi jo edellisestä vaihdosta: "Toivoi vain, että saisinpa kiekon"

TPS-sankari Erosella vieno hymy:"Tuuri kävi, että sai vielä toisen paikan" 1:42
TPS-sankari Erosella vieno hymy: "Tuuri kävi, että sai vielä toisen paikan"

Jääkiekon SM-liigan finaaleissa TPS:n puolustaja Elmeri Eronen laukoi valtavan maalin, kun hän toi TPS:lle ensimmäisen kiinnityksen. Erosen osuma jäi neljännen finaalin ainoaksi maaliksi (1–0). Sen juuret ulottuivat jo edelliseen vaihtoon, kun Eronen aiheutti kotiyleisölle sydämentykytyksiä.

Eronen nousi isosti esiin ottelun päätöserässä – kahdessa eri tilanteessa. Ensin hän teki päättäväisen rynnistyksen pakin paikalta, nousten kohti Tapparan Christian Heljangon maalia. Kiepautus päätyi tolppaan.

Yleisö huokaisi.

Läheltä piti -tilanteesta syntyi vimma.

– Sain hyvää itseluottamusta ja toivoin vain, että saisinpa kiekon. Sitten vain yritin saada vedon maalille asti. Hyvä, että pomppi sisään, Eronen totesi MTV Urheilulle.

Eronen sai toivomansa heti seuraavassa vaihdossa, kun kiekko pelattiin hänelle viivaan. Pari terävää potkua ja peliväline verkon perukoille.

– Urani tärkein maali, Eronen myönsi.

Erosen osuma videona:

Elmeri Eronen iskee TPS:n 1-0-johtoon –"Nyt syleillään koko Turkua" 1:04

Se sai Turun Gatorade Centerin hullaantumaan.

– Ei siinä sitten ehtinyt oikein ajatella mitään. Oli vain todella helpottunut fiilis. Meillä oli menossa siinä hyvä pätkä ja pystyimme luomaan paikkoja. Sitten vain tuuletukset pystyyn ja seuraavaa vaihtoa kohti, Eronen tuumasi nöyrästi.

Kyseinen maali riitti ja TPS kavensi finaalisarjan voitot lukemiin 1–3.

Ennen tiistain kohtaamista tilanne näytti TPS:n kannalta haastavalta. Tappara oli jo katkonpaikassa, maanantain kolmannen voiton jälkeen.

– Uskoimme siihen, että peli tuottaa hyvät paikat. Sellaiset, mistä saadaan tehtyä maalit. Hyvä, että kääntyi näin, Eronen kiitteli, summaten pelin:

– Pelasimme hyvin kärsivällisesti. Tapparalla ei ollut monta paikkaa. Molemmat puolustivat hyvin tiiviisti. Hyvä, että jaksoimme kytätä omia paikkojamme. Tämä oli meiltä vahva esitys.

Sarja jatkuu torstaina Tampereella. Tilanne ei sinänsä muutu: TPS on edelleen pakkovoittojen äärellä.

– Samalla tavalla vain. Tosi kärsivällinen pitää olla. Omat paikat ja luottaa siihen, että ne tulevat. Ollaan sitten omissa paikoissa kylmänviileitä. Uskon, että sitä kautta hyvä tulee, Eronen ennakoi.

Lue myös:

    Uusimmat