Petteri Orpo kummeksuu hallituksen vähäisiä tukia korona-ahdingossa painiville ravintoloitsijoille

36:15
Katso kooste hallituksen tiedotustilaisuudesta videolta.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kritisoi hallitusta siitä, että se ei myöntänyt tukea kiinni määrätyille ravintoloille.

Orpo myös kritisoi hallitusta yrityksille suunnatun tuen pienuudesta. Hallitus myönsi yrityksille 450 miljoonaa euroa uutta tukea.
Orpon mukaan tämä ei auta yrityksiä akuutissa kassakriisissä, vaan edessä on hänen mukaansa konkurssiaalto ja paljon irtisanomisia.
Orpo reagoi hallituksen kehysriihen linjauksiin Twitterissä.

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) sanoi aiemmin tiedotustilaisuudessa, että Suomi voi elvyttää lyhyellä aikavälillä reilusti ja elvytyshankkeiden on oltava nopeasti liikkeelle lähteviä ja määräaikaisia.

Kun Kulmunilta kysyttiin, saavatko ravintolat nyt erillistä tukea hallituksen sulkemispäätöksen takia, Kulmuni sanoi, että hallitus nostaa lähes miljardilla yrityksille suunnattuja tukia. Ravintolat ovat hänen mukaansa samalla lailla oikeutettuja niihin kuin muutkin yrittäjät.

Suomessa ravitsemisliikkeet joutuivat sulkemaan hallituksen päätöksellä ovensa. Ainoastaan ulosmyynti on sallittu. Myös monet muut yritykset ovat joutuneet koronan takia ahdinkoon.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi hallituksen vetoavan vuokranantajiin, jotta vuokria helpotetaan tai niistä luovutaan määräaikaisesti koronakriisin takia.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja