Petteri Orpo keskusteli vielä hiljattain Ilkka Suomisen kanssa: "Todella tärkeä ihminen"

Kokoomuksen kunniapuheenjohtaja Ilkka Suominen on kuollut 2:16
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo muistelee kunniapuheenjohtaja Ilkka Suomista.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kertoo kunniapuheenjohtaja Ilkka Suomisen olleen tukena nykypolven kokoomuslaisille.

Kokoomuksen kunniapuheenjohtaja Ilkka Suominen on kuollut 83-vuotiaana. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kertoo Suomisen olleen merkittävä kokoomuslainen.

– Ilkka Suominen oli meidän kunniapuheenjohtaja, pitkäaikainen Kokoomuksen puheenjohtaja ja ministeri. Eduskunnan puhemies. Tärkeä ihminen meille kokoomuslaisille, niin monelle ihmiselle. Todella suuret surunvalittelut omaisille ja perheelle, Orpo sanoo. 

Orpon mukaan Suomisen merkitys kokoomukselle oli valtava. 

– Hän oli 12 vuotta puheenjohtaja ja sinä aikana hänen johdollaan Kokoomus nousi oppositiosta, 25 vuoden oppositiotaipaleelta hallitusvastuuseen, Orpo sanoo.

"Isällinen ja rauhallinen persoona"

Orpo muistelee Suomisen olleen keskeisessä asemassa muun muassa silloin, kun Suomea vietiin länteen.

– Hän oli ensimmäinen, joka sanoi vuonna 1989 muistaakseni, että Suomen pitäisi liittyä Euroopan unioniin. Silloin hänelle vähän hymyiltiin, mutta niinhän siinä kävi.

Suominen ja Orpo keskustelivat vielä hiljattain.

– Ei siitä kauan ole, kun hänen kanssaan vielä juteltiin. Hän oli hyvin isällinen ja rauhallinen persoona. Hän oli aina meille nykypolven toimijoille tukena. Ei hän moittinut, hän neuvoi ja oli todella tärkeä ihminen minulle kuin monelle muullekin kokoomuksen toimijalle, Orpo kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat