Petri Nygårdin räväkkä paluu – tiukoissa riimeissä Hjallis, Auer ja Putin

Alapäähuumoria ja rääväsuista menoa, tuollainen on yleinen kuva räppäri Petri Nygårdista?

Uudella biisillään räppäri esittelee kuitenkin uudistuneen puolensa ja riimittelee yhteiskunnan asioilla, tähtien kustannuksella tietenkin.

Petri Nygård tekee vuoden tauon jälkeen näyttävän paluun perjantaina julkaistulla uudella Scooraan-singlellä.

Alapäähuumoriin ja ryyppytarinoihin tottuneet Nygård-fanit saattavat hämmästyä, sillä tällä kertaa räppäri pohtii  myös yhteiskuntaa ja ympäristöä. MTV.fin haastattelussa Nygård kertoikin lisää tarpeestaan uudistua musiikillisesti.

– Tauon aikana tuli pohdittua uudempaa ilmettä. Kaikilla on hieman yksipuolinen kuva minusta. Toki ymmärrän, että se johtuu hittibiiseistäni, kuva tulee sitä kautta, Nygård miettii.

”Jalluu kossuu ja kaljaa, hölkyn kölkyn! Me nostetaan maljaa! Selvästi hyvä päivä! Hyvä päivä! Siis hyvästi selvä päivä", riimitellään Nygårdin aiemmassa hitissä Selvä päivä.

– Ystävät ja tuttavat ovat sanoneet minulle, että minussa on muitakin puolia, mitä pitäisi tuoda esiin. Tämä sinkku on nyt ensimmäinen maistiainen uudesta tyylistä. Uutta soundia, mutta kuitenkin tuttua läppää, en vain enää ehkä vedä niin yli kun ennen, räppäri kuvailee.

Nygård lupaakin, että hänen uudessa materiaalissa tullaan kuulemaan moninaisempia sanoituksia, ei pelkästään alapäähuumoria.

– Kaikki rinnastavat minut siihen alapääjuttuun. Onhan se vähän rasittanut, että ollaan niin yksipuolisia. Minulta on ilmestynyt kahdeksan albumia, mutta harva kuuntelee kokonaisia albumeja, se selittää paljon.

Nygård kuitenkin ymmärtää, että tietty mielikuva hänestä on ja pysyy.

– Ei se biletttäjä ja ryyppääjä -kuva häiritse. Ainahan ihmisiä halutaan laittaa tiettyyn laatikkooon, onhan tuo tuollainen lokerointi vähän turhauttavaa. Tauon aikana tuli kuitenkin kelailtua, että osaan minä muutakin.

Riimeissä osansa saavat muun muassa Räsänen, Putin, Auer, Aarnio ja Hjallis

Scooraan-sinkulla Nygård takertuu yhteiskunnallisiin asioihin ja biisillä seikkailee monia tuttuja nimiä Päivä Räsäsestä Hjalliksen kautta Noora Karmaan ja Putiniin.

– Haluan vaikuttaa hyvällä tai pahalla ja asetan itseni yhteiskunnallisiin asioihin. Henkilöt ovat vaan sattuneet tulemaan biiseihini, kun olen seurannut ajankohtaisia asioita ja tehnyt ikään kuin vuosikatsausta. Kyllä sitä tekstiä tulee, kun pitää silmät ja korvat auki.

Nygård ei usko biisillä mainittujen tähtien loukkaantuvan hänen sanoituksistaan. Tosin kerran niin kävi. Sanon suoraan -biisi oli liikaa Henna Kalinaiselle.

”Silti vieressä kiimanen kurvinainen. Seksisukkahousuu niinku Jutta Urpilainen. Kiintee Kike Elomaa salinainen. Kova panee niinku Henna Kalinainen", Nygård riimitteli hitissään vuonna 2009.

– Silloin Kalinainen haastoi minut oikeuteen. Olihan se ihan ajanhukkaa, kun piti siellä poliisilaitoksella käydä, poliisitkin vaan naureskelivat. Ei tosin siitä sitten tullut mitään seurauksia, räppäri naurahtaa.

– En minä kyllä mielestäni edes ole kauhean pahasti ketään dissannu, ehkä vähän arvostellut vaan. Mutta kuitenkin hyvällä ja huumorilla, mun huumori on sellaista kielikuvien ja vertausten käyttöä.

Ulkokuori hämää: "Ai sä oletkin mukava"

Kovaääninen ja kookas räppäri, joka latoo suorasanaisia riimejä lavalla. Nygårdin keikoilla meininki on taattua, mutta kontrasti takahuoneessa rauhassa istuvaan tähteen on melkoinen.

– Tietenkin sitä esitysvaiheessa artistina aina käyttää sitten vielä vähän lisää energiaa ja tulkitsee voimakkaasti. En kuitenkaan osaa itse kuvitella, millaiselta meininkini lavalla näyttää.

Räppäri kertoo tosin huomanneensa, että monilla faneillakin on hänestä vähän rääväsuisempi kuva, kuin mitä hän itse ajattelee.

– Joskus olen keikan jälkeen nähnyt faneja. Kai olen siinä tilanteessa ollut vähän vaisumpi kaikkeni antaneena. Onhan se huvittaavaa kun fanit toteavat hämmästyneenä ”sähän olet tosi mukava”. No niinhän mää oon.

– Mielestäni olen samanlainen aina, mutta kai fanit sitten luulevat, että olen jotenkin ilkeä ja paha. Kai se on vähän pelottavan näköistä kun kaksimetrinen ja satakiloinen jannu heiluu lavalla, räppäri nauraa.

Lue myös:

    Uusimmat