Petri Kontiola piti kovasanaisen palopuheen – yhtäkkiä Ilveksessä tapahtui dramaattinen käänne: "Ei se paniikkia ollut"

3:27
Ilves päihitti Tapparan Hakametsän viimeisessä paikallistaistossa.

Jääkiekon SM-liigassa Tampereen Ilves on yhtäkkiä koko sarjan tulikuumin joukkue. Kuusi viimeisintä ottelua ja kuusi voittoa. Petri Kontiola piti pari viikkoa takaperin palopuheen, minkä jälkeen Ilveksen suunta on muuttunut totaalisesti. Miten näin on päässyt käymään?

Keskiviikkona 13. lokakuuta Ilves vieraili Lahdessa, missä se kärsi epätasaisen esityksen jälkeen 1–2-tappion. Sen jälkeen Kontiola sanoi suorat sanat:

– Pelaamme kuin juniorijoukkue, Kontiola totesi MTV Urheilulle.

Pari viikkoa eteenpäin ja tilanne on täysin toinen.

Lahden pelin jälkeen Ilves on napsinut pelkkiä voittoja. Kuusi perätysten. Tuorein irtosi perjantaina Hakametsästä, hallin viimeisestä paikalliskamppailusta, kun Ilves kaatoi Tapparan 2–1.

– Tiesimme kaikki tuolla kopissa, että jos meillä tulee 30 kiekonmenetystä ottelussa, niin emmehän me voi voittaa pelejä. Vaikka se on ihan kivaa kokeilla tuolla kaikenlaista, niin ei sillä tule tulosta.

– Rupesimme tajuamaan, että mikä se meidän juttumme on ja millä me pärjäämme, Kontiola avaa dramaattisen tulosmuutoksen taustoja.

Ilveksen sisällä keskusteltiin asioista. Kontiola kuitenkin tyrmää sen suuremmat taustajyrinät.

– Ei meillä mitään paniikkia ollut. Muualla voi olla, mutta ei meillä.

– Nyt meillä on tosi hyvä paketti kasassa. Pakit hoitelevat ja pelaavat simppeliä peliä. Hyökkääjät tekevät hommia niin hemmetisti. Mutta olemme silti haastajia tässä. Meininki on hyvä, mutta ei mennä liian korkealle, Kontiola pohtii.

Ilveksen kuudes peräkkäinen voitto irtosi isosta illasta. Hakametsä oli viimeistä jakkaraa myöden täynnä, kun Ilves ja Tappara kohtasivat viimeistä kertaa Suomen ensimmäisessä jäähallissa ennen Kansiareenalle muuttoa.

– Tunteet olivat ylhäällä. Tänään oli todella latautunut fiilis. Tulimme kovaa peliin, pari isoa maalia. Sitten se oli taistelua se loppupeli. Lopussa meni jännäksi, mutta hienoa, että saimme kolme pistettä, Kontiola kertasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja