Petra Ollin shokkipäätös harmittaa painipomoa: "Me olemme vain kiitollisia"

Mitä Petra Ollin lopetus merkitsee suomalaiselle painille? Painiliiton puheenjohtaja suorassa haastattelussa 5:46
Painiliiton puheenjohtaja Tuomo Karila yllättyi Petra Ollin päätöksestä lopettaa uransa.

Petra Ollin ilmoitus uransa päättymisestä yllätti täysin Painiliiton puheenjohtajan Tuomo Karilan. Karila kuuli päätöksestä maanantaina, kun Ollin valmentaja Ahto Raska soitti Karilalle ja kertoi asiasta.

– Tuli yllätyksenä, kun eilen illalla sain kuulla asiasta. Tämän päivän olen asiaa vähän miettinyt ja pähkäillyt, Karila sanoi MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Tiistaina Olli kertoi tiedotteessa lopettavansa uransa, koska polte painia kohtaan ei ole enää ennallaan. Karila sanoo entisenä huippupainijana ymmärtävänsä Ollin lopettamispäätöstä. Hän kertoo itse lopettaneensa aikoinaan samasta syystä.

– Ymmärrän sen hyvin. Harmittaahan se meitä, mutta tuemme häntä täysin rinnoin. Urheilija päättää itse nämä asiat, urheilija ei ole kenellekään velkaa mitään Karila sanoo.

– Se, että haluaa menestyä haluamallaan tavalla, vaatii poltteen, että jaksaa tehdä harjoitteet ja tehdä reissut, satsata kaikkensa menestykseen. Se vaatii 100-prosenttisen satsauksen ja sitoumuksen. Jos se puuttuu, se on varmasti perfektionistille, kuten Petra, kova päätös.

Karila myöntää, että lopettamispäätös tuntuu jopa raskaammalta olympiavuonna. Tokion olympialaisisssa kilpaillaan heinä–elokuussa, ja Ollinkin tähtäin on ollut kisoissa.

– Tämä ehkä lisää pettymyksen määrää meidän taholta, mutta tämä on varmasti sellainen vuosi, että se vaatii satsausta. Jos palo puuttuu, yhtälailla tänä vuonna tai minä vain vuonna, päätös on tehtävä.

"Iso menetys suomalaiselle painille"

Vaikka Ollin lopettamispäätös on vasta tuore, pystyy Karila jo arvioimaan, minkälaisen loven Olli jättää suomalaiseen painiurheiluun.

– Ilman muuta iso menetys suomalaiselle painille. Hän on ollut naispainin ylivertainen johtotähti, loistava urheilija. Ammattiurheilija, joka on tehnyt kaikkensa menestyksen eteen. Psyykkisesti ja fyysisesti vahva tekijä ja hyvä vetonaula myös nuoremmille.

Karila arvioi, että vaikka Ollin yllättävä päätös saattaa harmittaa paini-ihmisiä, suurimman taakan kantaa Olli itse.

– Varmasti raskain päätös tämä on hänelle. Meidät se saattoi yllättää, mutta hän on käynyt varmasti suuren jaakobinpainin, että on päätynyt tähän ratkaisuun, Karila sanoo.

– Olemme saaneet nauttia upeasta urasta. Me olemme vain kiitollisia siitä, mitä hän on painille antanut. Petra Olli jättää naispainille loistavan perinnön.

 

Lue myös:

    Uusimmat