Petetty, näin selviät

Uskottomuus koettelee lukuisia parisuhteita. Se asettaa parisuhteen tienristeykseen, jossa on päätettävä, kannattaako suhdetta jatkaa.

Uskottomuuteen perehtynyt tietokirjailija Kaisa Strandén suosittelee viheltämään pelin poikki, jos parisuhteessa paljastuu uskottomuutta.

– Kyseessä on niin suuri järkytys petetylle osapuolelle, että on parasta rauhoittaa tilanne, ennen kuin sitä aletaan käsitellä. Kiihtyneenä ja järkyttyneenä ei kannata alkaa analysoimaan tapahtunutta.

Esimerkiksi väliaikainen asumusero voi olla toimiva ratkaisu tilanteen rauhoittamiseen.

Vasta molempien osapuolten rauhoituttua tilannetta kannattaa alkaa käydä läpi. Ulkopuolinen apu voi olla tarpeen.

– Perheterapeutit vakuuttavat, että ulkopuolinen apu on tärkeää. On totta, että harva selviää tilanteesta omin avuin. Usein ero on hilkulla uskottomuuden tullessa ilmi.

Parisuhde voi kasvaa hyväksi

Parisuhteen hyvien ja huonojen puolien listaaminen on tärkeää. Strandén kehottaa petetyksi tulleita miettimään tarkkaan, kannattaako hyvää parisuhdetta heittää menemään uskottomuuden takia.

– Eräs tutkimus osoitti, että jopa 16 prosenttia miehistä, jotka sanoivat parisuhteensa olevan erittäin hyvä, oli syyllistynyt uskottomuuteen. Ja liki 30 prosenttia miehistä, jotka arvioivat parisuhteensa suhteellisen hyväksi, oli pettänyt puolisoaan.

Strandén on kirjoittanut uskottomuudesta kirjan Syrjähypyn houkutus.

Studio55/Tuuli Lindgren

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja