Mainos

Peter Nyman palkittiin : "Juontaja opiskelee joka aiheesta appron"

MTV Uutisten uutisankkuri, toimittaja Peter Nyman on valittu Vuoden juontajaksi. Peter sanoo suorittavansa jokaisella uutistyön ulkopuolisella keikalla approbaturin verran opintoja vaikkapa sähkömarkkinoista.

Nimityksen taustalla on Speakersforum Finland -yritys, joka välittää puhujia, juontajia ja valmentajia erilaisiin tapahtumiin. Nyman on tehnyt uutistyön ohella juontokeikkoja yli kymmenen vuotta.

- Erilaisten tilaisuuksien moderointi tuo lisäarvoa myös toimittajan työhön ja päinvastoin. Kun esimerkiksi vedin koko päivän seminaarin sähkömarkkinoista, paneuduin aiheeseen etukäteen syvällisesti, mitä en koskaan ehtisi ankkurin työvuoroissani. Olenkin sanonut, että samalla tuli suoritettua appro siitäkin aiheesta, Peter kertoo.

- Lisäksi tapaan ammattilaisia, joita voin sitten vuorostani kysyä haastateltaviksi uutisiimme, kun heidän alaltaan uutisoidaan jotakin. Ankkurivuoron aikana pysytään tiiviisti Pasilassa.

Peterin mukaan puhetilaisuuksien moderointi on lähellä journalismia ja viestintää - tärkeiden asioiden esiin nostamista.

Hyvä juontaminen on Peterin mukaan tekniikkalaji.

- Hyvä juontaja pelastaa yrityksen pomon, vaikka tämä olisikin hyvä esiintyjä. Juontaja ottaa lavan haltuunsa koko päiväksi, puhuu asiaa, mutta vetää samalla pientä show'ta, huomioi yleisön, pitää draivia yllä loppuun saakka ja on tosiaan tehnyt kotiläksynsä, jotta osaa johdatella asiantuntijoita eteen päin asiassa.

Hyvää juontajaa voi verrata myös hyvään emäntään tai isäntään, jolla on homma on hallussa ja joka saa vieraansa viihtymään.

- Mukavin juontokeikka on ehdottomasti sellainen, jolloin kaikki menee putkeen. Eetos, paatos ja logos täyttyvät.

Toimituksessa Peter tunnetaan myös historian ja kirjallisuuden tietämyksestään, joten viittaus antiikin Kreikan retoriikkaan kuulostaa tutulta Peteriltä. 

Vuoden puhujaksi yritys valitsi Turun yliopiston avaruustähtitieteen professorin Esko Valtaojan. Vuoden tulokas -tittelin sai lastenkirjailija, Hello Ruby ja Rail Girlsin perustaja Linda Liukas.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.