Mainos

"Välillä olen varmaan itsekin kanveesissa" – Tällainen on MTV:n uusi toimitusjohtaja

Vauhtia, sitä lupaa MTV:n toimitusjohtajaksi valittu Jarkko Nordlund. Hän kertoo olevansa kova tekemään asioita, niin yksityiselämässä kuin työssä.

– Joka päivä vain mennään, mennään, mennään ja tehdään, tehdään. Välillä tulee turpaan ja välillä olen varmaan itsekin kanveesissa, Nordlund sanoo.

Nopeus näkyy ulospäin: puhe on vauhdikasta ja sen suunta vaihtuu lennosta uuden ajatuksen myötä. Nordlundista ei löydä pönöttävää toimitusjohtajaa - on helppo kuvitella, että hänen hyvä ystävänsä on rap-tähti Elastinen.

– Olen laaja-alainen viihde- ja uutismies. Kun kosinta tulee Suomen ykkösviihdyttäjän paikkaan, silloin sanotaan kyllä.

Nordlund kertoo, että häntä itseään pyydettiin mukaan rekrytointiprosessiin. Se käynnistyi, kun edelliselle toimitusjohtajalle Heikki Rotkolle oli annettu lähtöpassit toukokuussa. Nordlund on nyt jättämässä levy-yhtiö Universal Musicin johtotehtävät. 

– Nykyinen työni on sekin ihan Suomen unelmapositio, mutta tämä on vielä sitäkin hienompi, mies hehkuttaa. 

Hänen puheissaan toistuu hitti-sana. Hyvät urheilutuotannot ovat hittejä, samoin kiinnostavat uutissisällöt. Termi on peräisin musiikkimaailmasta, jossa haasteet ovat Nordlundin mukaan monella tapaa samankaltaisia kuin MTV:llä. 

Nykyisessä sosiaalisen median maailmassa yksittäinenkin ihminen voi olla oma mediansa, jos on riittävän kiinnostava ja taitava. Tarvitaanko isoa mediayhtiöitä enää jatkossa?

– Ehdottomasti. Itsekin seuraan sosiaalisen median kautta artisteja ja muita ihmisiä. Pitää miettiä, miten tällaisena yhtiönä voimme tehdä näiden ihmisten kanssa yhteistyötä. Uskon partneruuteen ja avoimuuteen. 

Muutoksia tulossa myös uutisiin

Uuden toimitusjohtajan nimeä on makusteltu tänään MTV:n henkilökunnan käytäväkeskusteluissa. Monelle hän on entuudestaan tuttu yhteistyöprojektien tiimoilta ja mies itsekin sanoo tuntevansa jo talon neukkarit.

Samaan aikaan uutistoimituksessa on pohdittu myös Nordlundin viihdetaustaa. Miten käy asiajournalismin? Uusi toimitusjohtaja vakuuttaa arvostavansa sitä suuresti ja kutsuu itseään jopa uutisnarkkariksi.

– Meillä on kuitenkin myös uutistoiminnassa paljon kehitettävää. Näihin asioihin tutustun sitten yhdessä tiimin kanssa. Täytyy miettiä, miten mennään mobiiliin, päätelaitteisiin, miten voidaan olla nopeampia, Nordlund pohtii.

Kovat henkilöstövähennykset läpi käyneen uutistoimituksen muutokset eivät siis ole tässä?

– Varmasti muutoksia tulee. 

"Urheilussa mietittävä yhteistyötä kilpailijoidenkin kanssa"

Urheilutuotannot ovat olleet MTV:lle pitkään yksi kulmakivistä. Samalla jotkut sopimukset ovat olleet taloudellisesti liian raskaita. Nordlund tunnistaa ongelman.

– Urheilu on merkittävä asia, koska sillä saadaan rakennettua yksinoikeuksia. Toinen asia on, että niiden täytyy olla taloudellisesti järkeviä. Pitää miettiä, teemmekkö kaikkea yksin, voimmeko partneroitua tai voimmeko tehdä jotain jopa yhdessä kilpailijoiden kanssa.

Viihteen puolella Nordlund haluaa nähdä Putouksen kaltaisia isoja tuotantoja myös jatkossa. Haasteeksi muodostuu yhtälö, jossa pitäisi sovittaa isot investoinnit tiukkaan taloustilanteeseen. 

– Se on aito huoli. Suomi kaipaa isoja hittejä ja niitä meillä pitää olla enemmän kuin kilpailijoilla. 

– Suomalaiset haluavat nimenomaan suomalaista viihdettä ja me tilaamme sitä, jotta tämä koko luova teollisuus voisi hyvin. Tässä näen yhtäläisyyksiä musiikkibisnekseen. 

Tulevalle henkilöstölleen tänään puhunut Nordlund lupasi yrittää pitää näppinsä erossa MTV:n asioista vielä syksyn ajan, vaikka arvelikin sen olevan vaikeaa.

Virallisesti uusi toimitusjohtaja aloittaa tehtävässään tammikuun alussa. Tuolloin toimitusjohtajan hommia väliaikaisesti hoitava Jani Koskinen siirtyy yhtiön varatoimitusjohtajaksi. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.