Mainos

Pete Parkkosen panokset ovat korkealla: "Haaveilen siitä, että kova työ alkaisi palkitsemaan"

Laulukielen englannista suomeen vaihtanut Pete Parkkonen julkaisi tänään perjantaina pitkän tauon jälkeen uuden sinkun.

Kappale kantaa nimeä Mitä mä teen. Tunnelmaa tihkuva kappale esittelee uuden puolen Pete Parkkosesta, joka tuli tunnetuksi Pihtiputaan rokkikukkona Idolsista vuonna 2008.

Samalla, kun Parkkonen on vaihtanut laulukielensä englannista suomeen, mies on karistanut rokkikukon viitan harteiltaan.

Vuonna 2014 julkaistu Pete Parkkonen -albumi oli jo huomattavasti pop-tyylisempi kuin Parkkosen kaksi ensimmäistä albumia.

Mitä mä teen sen sijaan jatkaa samaa linjaa, kuin JVG:n Tuulisii ja Etenee -kappaleet, joissa Parkkonen vierailee. JVG on niin ikään mukana Parkkosen uutuuskappaleella.

– Kuulin kappaleen ensimmäistä kertaa itseasiassa Galikselta (VilleGallelta). Ville sanoi, että pitäisikö sun laulaa tämä biisi. Käytiin kokeilemassa, kirjoitettiin tekstit loppuun ja siitä tulikin kultaa, Parkkonen kertoo.

Tiiviis yhteistyö JVG:n kanssa on kirvoittanut myös vinoilua.

– Joitain kyselyitä on tullut, että oliko JVG pakko saada biisille mukaan. Mitään pakkoa ei ollut, se tuli tosi luonnollisesti. Tarina oli mahtava ja ajattelin, että pojat voisivat käydä kertomassa, että mitä he ajattelevat aiheesta.

Ensimmäiset kommentit kappaleesta ovat kuitenkin olleet pääasiassa pelkästään positiivisia.

– Se on hullua. Tosi hyvää palautetta on tullut ystäviltä, faneilta ja perheeltä. Monet sanoo, että nyt on tullut priimaa ja sydäntä pukkaa puhelimeen. Hyvä lähtö on ollut, Parkkonen hymyilee.

Suomen kieli on tullut jäädäkseen

– Kun rupesin kirjoittamaan suomeksi, huomasin, että se onkin aika henkilökohtaista ja sai ihan uuden kulman. Suomeksi kirjoittaminen on paljon vaikeampaa ja siistimpää, Parkkonen kertoo. 

– Sen huomaa, kun itse kuuntelee radiosta uusia biisejä. Olen kuunnellut Rihannan Work-kappaleen sata kertaa, mutta en vieläkään tiedä, mistä siinä puhutaan duunin lisäksi. Sen sijaan jos kuulee vaikka Haloo Helsingin uuden kappaleen kahdesti tietää, mistä siinä on kyse ja sen pystyy liittämään omaan elämään, Parkkonen pohdiskelee.

Muutaman viime vuoden aikana yhteiskappaleet JVG:n ja Cheekin kanssa ovat hallinneet radiolistoja ja Parkkosen parin vuoden takaista Mun-kappaletta on striimattu Spotifyssa jo yli 900 000 kertaa. Suomenkieliset kappaleet ovat nostamassa Parkkosta kotimaisen musiikin kärkikastiin.

– Haaveilen siitä, kun on nyt kahdeksan vuotta tehty Idolsin jälkeen kovasti duunia, että se alkaisi vähän palkitsemaan. Koko aikaa ei olla oltu haipissa, mutta missään vaiheessa en ole lopettanut. 

– Suurin haave on se, että musiikilla pystyisi elämään loppuun asti. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja