Pesytymistilat puhtaaksi

Peseytymistilojen siivous on erityisen tärkeää, koska tiloissa peseydytään ja niihin kertyy likaa. Peseytymistilat ovat usein kosteita ja lämpimiä, siis ihanteellisia bakteerien kasvupaikkoja. Kunnollinen tuuletus auttaa pitämään tilat raikkaina ja vähentää kosteutta. Kylpyhuonetta ja WC-tiloja puhdistettaessa edetään puhtaasta likaiseen päin. Aloita puhdistaminen valokoskettimen, ovenkahvan, hyllyjen ja peilin pyyhkimisellä.

Keraamiset laatat, amme ja pesuallas

- Neutraali tai heikosti emäksinen puhdistusaine, pesusieni tai astianpesuharja. - Puhdista pinnat huolellisesti, huuhtele ja kuivaa.

WC-istuin

- Neutraali tai heikosti emäksinen puhdistusaine, WC-harja ja siivouspyyhe. - Happamia puhdistusaineita tulee käyttää vain saostumien ja ruosteen poistoon. - WC-allas harjataan huolellisesti WC-harjalla ja puhdistusaineella. WC-istuimen muut osat pyyhitään ja huuhdellaan, istuinosa kuivataan.

Lattiakaivo

- Heikosti emäksinen tai emäksinen puhdistusaine, harja. - Lattiakaivo kannattaa puhdistaa säännöllisesti, sillä sinne kertyy helposti hiuksia ja muuta likaa. - Irtolika poistetaan talouspaperilla. Kaivon reuna, pohja ja kansiritilä pestään harjalla ja huuhdotaan.

Sauna

- Sauna pysyy siistinä ja raikkaana, jos saunomisen jälkeen lauteet ja seinät huuhdellaan ja pesuvadit pestään. Jälkilämpö kuivattaa saunatilat hyvin. - Perusteellisessa puhdistuksessa voidaan käyttää emäksistä tai klooripitoista puhdistusainetta. Lauteet ja seinät pestään harjalla tai hankauslevyllä. Ennen pesua pinnat kastellaan, jotta likavesi ei pureutuisi kuivaan pintaan.

Kalkkisaostumat

- Hapan puhdistusaine, harja. - Kalkkisaostumia syntyy veden kanssa kosketuksissa oleviin pintoihin, esimerkiksi suihkunurkan kaakeleihin. - Ensimmäiseksi puhdistettavat pinnat kastellaan, jotta erityisesti kaakelien saumakohdat, jotka ovat arkoja hapoille, eivät imisi hapanta puhdistusainetta. Saostumia hangataan harjalla tai hankauslevyllä. Pinta huuhdellaan hyvin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja