Pesuhuoneremontti

Suihkuhuoneen seinällä on muovimatto jonka aijomme poistaa. Alla on pituliitti levy. Aikomuksemme on laittaa uusi muovimatto. Onko muita materiaalivaihtoehtoja kuin matto/kaakeli?

Muovitapetti ja kaakeli ovat yleisimmin käytettyjä pinnoitteita kylpytiloissa. Molemmilla on omat hyvät ja huonot puolensa. Erään viime marraskuussa julkistetun tutkimuksen mukaan muovitapetti saattaa aiheuttaa lapsissa allergiaoireita. Tosin allergian oireilu on aina usean osatekijän yhteisvaikutus. Kuitenkaan kumpaakaan vaihtoehtoa ei sinänsä voi pitää toista huonompana tai parempana. Erot tulevat käyttöolosuhteissa, ulkonäössä ja remonttiin varattavassa rahamäärässä.

Periaatteessa myös kostean tilan maali käy, mutta vaatii alustalta paljon. Jos tämä vaihtoehtona on mielenkiintoinen, kannattaa tarkemmat vinkit katsoa sivulta http://www.tikkurila.fi/paints.jsp?cid=kylpyhuone2 .

Kun muovipinnan poistaa, tulee samalla huolellisesti tarkastaa alustalevyn kunto. Tarvittaessa levyt vaihdetaan vaurioiltuneilta osin. Tästä ohjeita löytyy osoitteessa http://www.gyproc.fi/ohjeet/markatilat.htm .

Uuden muovipinnan kiinnitykseen kannattaa käyttää vesieristävää liima-ainetta. Vaikka muovi teoriassa toimii eristeenä, se voi kuitenkin vuotaa saumakohdista tai vaurioitua käytössä.

Kun seinä uusitaan, kannattaa samassa yhteydessä tarkistaa myös lattian kunto erityisesti kaivojen ja nurkkien kohdalla. Usein muovimatto on löysä tai koholla lattiaviemärin kohdalla. Tällöin vesi on päässyt kaivosta alakautta maton alle eli on syytä korjata.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja