Pesisfinaalit dramaattisesti käyntiin – Joensuu voittoon videotarkastuksen kautta

Miesten Superpesiksen finaalit käynnistyivät sunnuntaina Kouvolassa, kun kotijoukkue Pallonlyöjät sai vastaansa Joensuun Mailan. Kolme tuntia kestänyt koitos ratkesi vasta supervuoroparissa, vieläpä dramaattisella tavalla.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa Joensuun avausvoitosta miesten finaaleissa ja Kirittärien mestaruusjuhlista naisten finaaleissa.

Avausjaksolla molemmilta joukkueilta nähtiin tiukkaa ulkopeliä ja jakso tasattiin lukemissa 1-1.

Tauon jälkeen alkoi kuitenkin tapahtua.

Vierasjoukkue JoMa siirtyi toisella jaksolla jo 4-1-johtoon, kun lukkari Juha Puhtimäki täräytti kunnarin ajolähtötilanteesta.

Kotijoukkue kiri kuitenkin tasoihin. Neljännen tasoittavalla Teemu Nurmio puhkaisi pallon takaa läpi. Nurmio löi Matti Saukon kotiin, kiertäen samalla kunnarin.

Supervuorossa Pallonlyöjät näytti jo selvittäneen vierasjoukkueen hyökkäyksen, kun kotiuttajajokerin Juha Niemen lyöntivuorolla tuomaristo näytti kolmatta paloa. Kyseinen kotiutustilanne tarkistettiin kuitenkin videolta ja lopputuloksena oli juoksu. Niemi toimi lyöjänä ja Mikko Kemppainen tuojana.

Kotijoukkue ei enää pystynyt vastaamaan tähän ja näin ollen Joensuu vei ensimmäisen finaalin nimiinsä 1-0.

Toinen finaali pelataan ensi lauantaina Joensuussa. Mestariksi selviää kolmella voitolla.