Pesemätön salaatti saattoi tappaa kolme Saksassa

Kolmen ihmisen epäillään kuolleen kolibakteerimyrkytykseen, joka aiheutui todennäköisesti pesemättömästä salaatista. Kuvan salaatti ei liity uutiseen.
Kolmen ihmisen epäillään kuolleen kolibakteerimyrkytykseen, joka aiheutui todennäköisesti pesemättömästä salaatista. Kuvan salaatti ei liity uutiseen.
Julkaistu 26.05.2011 11:47(Päivitetty 28.05.2011 10:37)

Saksan kuluttajaviranomaiset kehottavat pesemään salaatin ja vihannekset ruokamyrkytyksen välttämiseksi. Kolmen ihmisen epäillään kuolleen kolibakteerin aiheuttamaan myrkytykseen.

Viranomaisten mukaan uusimmat tapaukset johtuvat lehtisalaatin, tomaatin ja kurkun saastumisesta Ehec-bakteerista.

Kuluttajia kehotetaan pesemään etenkin Saksan pohjoisosissa tuotetut vihannekset erityisen hyvin, sillä useimmat ruokamyrkytysepäilyt on raportoitu tältä alueelta.

Terveysviranomaisten mukaan ainakin 140 ihmistä on sairastunut vakavasti ja kolme on kuollut. Yleensä lapset ovat suurimmassa vaarassa, mutta nyt myrkytyksen ovat saaneet lähinnä aikuiset naiset.

Myrkytys voi johtaa munuaisten vajaatoimintaan, kouristuskohtauksiin ja jopa halvaukseen

(MTV3 - STT - AFP)

Tuoreimmat aiheesta

Ulkomaat