Purra vieritti velkaantumista Marinin hallituksen kontolle: "Emme kykene ylläpitämään tällaista järjestelmää"

Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) puolusti hallituksen kaavailemia menoleikkauksia puheessaan puoluevaltuustolle.

Perussuomalaisten puheenjohtajan, valtiovarainministeri Riikka Purran mukaan edellinen hallitus ei tehnyt mitään julkisen talouden tilan kohentamiseksi.

Purra sanoi lauantaina puoluevaltuustopuheessaan, että aiempi hallitus lisäsi julkisia menoja ja Suomen velkaantumista. Edellistä hallitusta johti SDP:n Sanna Marin.

– Edellinen hallitus lisäsi menoja kaikissa kuviteltavissa olevissa asioissa, velaksi tietenkin, totesi Purra.

Hän puolusti nykyhallituksen ajamia sopeutuksia pitäen niitä välttämättöminä julkiselle taloudelle. Purran mukaan Suomen talous ei ole tällä hetkellä siinä kunnossa, jota pohjoismaiselta hyvinvointiyhteiskunnalta voi vaatia.

Kritiikkiä oppositiolta

Hallituksen ajamat leikkaukset ja työmarkkinamuutokset ovat olleet kuluneina viikkoina paljon esillä paitsi eduskunnassa myös työmarkkinajärjestöissä.

Muun muassa tällä viikolla eduskunnan kyselytunnilla SDP kritisoi hallitusta sen aikomista muutoksista, ja ammattiyhdistysliike puolestaan järjesti laajan poliittisen lakon torstaina. Lauantaina Ylen haastattelussa pääministeri Petteri Orpo (kok.) piti torstain lakkoa ylimitoitettuna.

Puheessaan lauantaina myös Purra puolusti hallituksen leikkauksia ja piti välttämättömänä sitä, että julkisen talouden velkaantumista hillitään.

– Emme kykene oikeasti ylläpitämään tällaista järjestelmää. Siksi velkaannumme kovaa vauhtia, hän totesi.

Riikka Purra pimahti budjettikeskustelussa 3:04
Video: Näin Riikka Purra melkein menetti malttinsa budjettikeskustelussa.

Lue myös:

    Uusimmat