Mainos

Perussuomalaisten puoluesihteeri: Jokainen voi tarkistaa mitä monikulttuurisuusteemasta mainitaan

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kommentoi kansanedustaja Olli Immosen kohua herättänyttä kirjoitusta MTV Uutisille.

Immonen kertoi Facebookissa muun muassa haaveilevansa vahvasta valtiosta, joka voittaisi painajaisen nimeltä monikulttuurisuus.

Slunga-Poutsalon mukaan Immonen olisi voinut olla hieman huolellisempi sanavalinnoissaan.

- Mutta kyllä monikultuurisuusteema löytyy meidän maahanmuuttopoliittisesta ohjelmastamme, josta jokainen voi tarkistaa mitä sieltä on mainittu.

Slunga-Poutsalon mukaan esiin tullut mielikuva ei palvele puolueen etuja.  Hän toteaa, että monikultuurisuus on monitulkintainen termi.

- Tästä pitäisi keskustelua avata, että mitä se tarkoittaa perussuomalaisille ja perussuomalaisten äänestäjille ja mitä se tarkoittaa muiden puolueiden edustajille.

Slunga-Poutsalo ei ota kantaa siihen, että pitäisikö Immosen erottamista puolueesta harkita. Hänen mukaansa perussuomalaisten yhtenäisyydessä ei ole mitään vikaa.

Näin linjataan PS:n ohjelmassa monikulttuurisuudesta

Slunga-Poutsalo ohjasi haastattelussa ihmisiä tarkistamaan perussuomalaisten kannan monikulttuurisuuteen puolueen maahanmuuttopoliittisesta ohjelmasta.

Ohjelmassa ei puhuta mitään taistelusta monikulttuurisuutta vastaan, mutta toivotaan monikulttuurisuuden tukemisen lopettamista. Termin merkitystä ei määritellä ohjelmassa.

Ohjelmassa mainitaan käsite "monikulttuurisuus" viisi kertaa. Muun muassa tiettyjen koulujen "monikulttuuristumista" pidetään negatiivisena asiana, ja tämän jälkeen vaaditaan "monikulttuurisuuden pönkittämistä kuriin":

– Katsomme, että yhteiskunnan ja veronmaksajan tehtävä ei ole tukea tänne vapaaehtoisesti muuttavien ihmisten identiteettiä tai uskonnonharjoittamista.

Lisäksi toivotaan monikulttuurisuuden parissa työskentelevien virkamiehien ja tutkijoiden työtehtävien lakkauttamista:

– Maahanmuuton ja monikulttuurisuuden ympärille on rakentunut kuntien ja valtion kustantama neuvojien, konsulttien, koordinaattoreiden ja moninaisuustutkijoiden verkosto, joka elää maahanmuuton ongelmista. Tätä virkakuntaa tulee karsia ankaralla kädellä.

– Suomen on irrottauduttava siitä 25 vuotta jatkuneesta ajatuksesta, että maahanmuutto ja monikulttuurisuus sinänsä olisivat tarpeellisia tai tavoiteltavia asioita, päättyy maahanmuuttopoliittinen ohjelma.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.