Mainos

Immonen ja 12 muuta sanoutuivat irti monikultturismista jo vuonna 2010: "Sen takana seistään"

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen allekirjoitti vuonna 2010 maahanmuuttokriittisen vaalimanifestin 12 muun perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaan kanssa. Vaalimanifestissa sanoudutaan irti monikultturismista. 

Olli Immonen oli jo vuonna 2010 mukana 12 muun perussuomalaisen kansanedustajaehdokkaan kanssa allekirjoittamassa Nuiva vaalimanifestia, jossa sanoudutaan irti monikultturismista.

Allekirjoittaneiden joukossa on myös perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo.

– Jos nimeni ja naamani olen johonkin laittanut, sen takana seistään, Slunga-Poutsalo sanoo.

– Toisaalta viiden vuoden aikana maailmassa tapahtunut paljon ja Suomessa tapahtunut paljon ja puolueella virallinen ohjelma, jonka takana on helppo seistä, puoluesihteeri jatkaa.

Slunga-Poutsalo kuvaakin Nuiva vaalimanifestia aikansa lapseksi, joka on tehty aikana ennen kuin perussuomalaisilla oli maahanmuuttopoliittista ohjelmaa. 

Puoluesihteerin mielestä viiden vuoden takaisen vaalimanifestin yhdistäminen Immosen päivitykseen on turhaa onkimista.

– Nuiva on aikansa tuotos. On tietenkin paljon asioita, jotka muuttuneet viiden vuoden aikana. Vaalimanifestin yhdistäminen Immosen avautumisiin on kaukaa haettua, Slunga-Poutsalo sanoo.

"Monikulttuurisuus on ruma kupla"

Tukensa Immosen kirjoittelulle on antanut europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps.). Hän ihmettelee Facebook-päivityksessään, miksi perussuomalaisten monikulttuurisuuden vastustamista hämmästellään. Halla-aho sanoo itsekin pitävänsä monikultturisuutta "rumana kuplana".

Myös Halla-aho on yksi Nuiva-manifestin allekirjoittajista.

Myös kansanedustaja Juho Eerola (ps.) oli mukana laatimassa Nuiva-manifestia ja allekirjoitti sen vuonna 2010.

– Ihan ehdottomasti seison Nuivan takana. Se on sellainen linja, että jos ihan itse saisin päättää, millaista maahanmuuttopolitiikkaa Suomessa harjoitettaisiin, niin Nuivan mukaista se olisi.

Eerola myös kertoo olevansa samoilla linjoilla Olli Immosen kanssa.

– Olli ajattelee monista asioista hyvin pitkälti samalla tavalla kuin minä itse, mutta hänen tapansa ilmaista asiat on huomattavasti jyrkempi kuin minulla, että en siinä mielessä pysty aina allekirjoittamaan kaikkea mitä hän sanoo. Itse asioista olemme usein samaa mieltä, Eerola kertoo.

Asia käsitellään kesälomien jälkeen

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ei ota kantaa kansanedustaja Olli Immosen monikulttuurisuutta vastaan käyvään Facebook-päivitykseen.

– Meillä on näissä asioissa selvä hierarkia. Kantaa ottaa eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho, kun kyseessä on kansanedustaja.

Sampo Terho on kertonut, että Immosen kirjoitteluun palataan ensimmäisessä eduskuntaryhmän keskustelussa kesäloman jälkeen. Terho ei ole allekirjoittanut Nuiva vaalimanifestia. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.