Mainos

MTV-kysely: Perussuomalaisten päättäjät vaativat EU-kansanäänestystä ja tiukkaa maahanmuuttolinjaa

2:19

Perussuomalaisten piiripäättäjistä suurin osa haluaa järjestää kansanäänestyksen Suomen EU-jäsenyydestä.

MTV:n kyselyssä 81 prosenttia vastaajista on EU-kansanäänestyksen kannalla. Puolueen piiripäättäjistä vain 12 prosenttia ei näe tarvetta kansanäänestykselle.

Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja Marko Koskinen kannattaa ajatusta kansanäänestyksestä, jonka nosti aikoinaan esiin puolueen puheenjohtajaksi pyrkivä Sampo Terho.

– Olin itse nuori, kun EU:sta äänestettiin ja äänestin silloin vastaan. Olen ollut sen jälkeen koko ajan erittäin EU-kriittinen, ja olisi hyvä järjestää uusi kansanäänestys. Ja sitten pulinat pois, sanoo Koskinen.

Uudenmaan piirin toinen varapuheenjohtaja Maiju Tapiolinna sanoo, että EU-ero ei olisi helppoa eikä halpaa ja lopputulosta olisi mahdoton ennustaa. Silti hän kannattaa kansanäänestyksen järjestämistä.

– EU on muuttunut aika paljon parinkymmenen vuoden aikana. Kansalta pitää kysyä, mitä mieltä kansa on asiasta tällä hetkellä, Maiju Tapiolinna sanoo.

– Kansan mielipiteeseen on vaikuttanut se, minkälaista lainsäädäntöä EU on mukanaan tuonut ja se, kuinka paljon joudumme Suomessa maksamaan EU-jäsenyydestä, Tapiolinna arvioi.

"Nyrkkiä pöytään hallituksessa"

Piirihallitusten jäsenistä yli puolet, 55 prosenttia vastaajista, kaipaa puolueelta enemmän maahanmuuttokriittisyyttä.

Kyselyn vastaajista 41 prosenttia ei näe tarvetta muuttaa puolueen linjaa maahanmuutossa. Puolueen maahanmuuttolinjaa löysentäisi vain kaksi prosenttia piiripäättäjistä.

– Puolueen linja ja vuonna 2015 tehty maahanmuuttopoliittinen ohjelma eivät tarvitse kovin suuria muutoksia. Ongelma on lähinnä siinä, että sitä ei ole päästy hallituksessa täysmittaisesti toteuttamaan, Marko Koskinen sanoo.

– Perussuomalaisten pitäisi hallituksen sisällä pikkaisen enemmän lyödä nyrkkiä pöytään, hän jatkaa.

Maiju Tapiolinna kannattaa nykyistä tiukempaa maahanmuuttolinjaa.

– Tässä mennään ihan oikeaan suuntaan. Lakeja pitää noudattaa, kun tullaan Suomeen, eikä vain kävellä rajojen yli, hän sanoo.

Corefiner teki MTV Uutisten toimeksiannosta kyselyn perussuomalaisten piirihallitusten jäsenille. Kysely toteutettiin 29.3.- 12.4. välisenä aikana ja siihen vastasi 195 piirihallitusten jäsentä. Vastausprosentti oli 57 ja kyselyyn sai vastata nimettömästi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.