Perussuomalaisten kokouksella jättikulut - "Seuraavaksi tarvittaisiin jäähalli"

Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen kertoo puoluekokouksen järjestämisestä. 3:40

Perussuomalaisten puoluetoimiston työmies Matti Putkonen myhäilee tyytyväisenä iltajuhlien jälkeisenä puoluekokousaamuna. 

Illalla hän kehotti puolueväkeä olemaan provosoitumatta juhlahumussa. Näyttää siltä, että ongelmilta on vältytty. 

- Kaikki on sujunut erittäin hyvin ja järjestäytyneessä muodossaan. Meillä on ollut hyvä henki ja päätökset ovat tulleet ajallaan.

Näytät pitävät kovaa kuria kokoussalissa?  

- Minun tehtävä on komennon pitäminen, mutta yhdessä tämä rakennetaan. Puoluetoimiston ja (kokouspaikka) Logomon väen lisäksi minulla on apuna muutama ulkopuolinen tuottaja, joiden avulla saadaan heijastettua taululle esityksiä. 

Satojentuhansien lasku

Putkosen mukaan tilaisuuden turvajärjestelyt ovat tiukemmat kuin missään puoluekokouksessa tätä aiemmin. Myös kulut ovat kovat. 

- Lopullinen luku tullaan näkemään kahden viikon päästä, mutta kokonaisbudjetti noussee noin 300 000-400 000 euroon. Maksamme jäsenille illallisen ja osallistumme heidän lounaskuluihin. 

Sen sijaan iltajuhlan alkoholijuomat osallistujat maksoivat itse - hinta viisi euroa kappale.  

"Immoselle pyydetty lähettämään jaksamisviestejä"

Putkonen muistuttaa, että tilaisuus on kiitos kenttäväelle. 

- Tämä porukka on tehnyt meidän vaalivoittomme ja vienyt liikkeen hallitukseen asti. He pääsevät nyt komeissa puitteissa tekemään päätöksiä. 

Ilmoittautuneita on noin 1600. Jäseniä puolueella on noin 10 000. 

- Se on työmiehen tuskan uni, että kaikki tulisivat paikalle. Sitten tiloja löytyy jäähalleista.

Putkonen on huokaillut kokouksessa median kysymyksille kansanedustaja Olli Immosen poissaolosta. Putkosen mukaan puolueväki ei sen sijaan ole asiaa äimistellyt. 

- Osa on kuullut, että pidän Immoseen säännöllisesti yhteyttä. He ovat pyytäneet lähettämään hänelle jaksamisviestejä ja niitä olen lähettänyt. 

Lue myös:

    Uusimmat