Perussuomalaisten kansanedustaja ehdotti 100 euron määrärahaa Husu Husseinin yhdistykselle – syynä "verkkokirjoittelusta aiheutunut ahdistus ja mielipaha"

2:31
Perussuomalaisten Tavio ehdotti tonttuagentteja avuksi eduskuntaa vaivaavaan kiistaan kyselytunnilla – näin pääministeri vastasi

Kansanedustajat tekivät tänään muutosehdotuksia Suomen valtion ensi vuoden budjettiesitykseen. Satojen ehdotusten joukosta löytyi myös astetta erikoisempia ehdotelmia.

Muutosehdotusten joukossa oli muun muassa perussuomalaisten Vilhelm Junnilan ehdotus, joka jättää myös tulkinnanvaraa. Junnila ehdottaa, että eduskunta lisäisi Berde ry:lle 100 euron määrärahan ”verkkokirjoittelusta aiheutuneeseen ahdistukseen ja mielipahaan”.

– On ollut sydäntä särkevää seurata, kuinka tasa-arvo ja monikulttuurisuusaktiivi Abdirahim "Husu" Hussein on joutunut julkisuudessa kovan paineen alle verkkokirjoittelusta. Hänen kaltaisiaan on monikulttuurisessa maailmassa jo useita, Junnila avaa ehdotustaan.

Abdirahim Hussein oli Berde ry:n puheenjohtaja vuosina 2007–2009.

Junnila perustelee: Sosiaalinen media on ankara paikka

Junnilan mukaan myös monikulttuurisuutta jo vuosien ajan edistänyt Berde-yhdistys on esittänyt huolensa Internetissä tapahtuvaan kirjoitteluun ja vihapuheeseen liittyen.

Junnila viittaa valtioneuvoksen julkaisemaan tutkimukseen, josta käy ilmi, että esimerkiksi kukkahattutädistä on tullut seurattava hälytyssana, joka voi aiheuttaa ahdistusta ja mielipahaa. Sen sijaan hänen mielestään rasisti-sanaa ei ole määritelty vastaavanlaiseksi, eli negatiivisia tunnetiloja aikaansaavaksi sanaksi.

– Sosiaalinen media on ankara, etenkin päättäjiä ja mediapersoonia kohtaan. Sen vuoksi meidän tulee osoittaa myötätuntoa ahdistuksesta ja mielipahasta kärsiville, Junnila toteaa.

Antoi vihiä ehdotuksestaan

Kansanedustaja antoi vihiä Twitter-tilillään muutosehdotuksestaan jo marraskuussa.

Tuolloin helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Abdirahim "Husu" Hussein (sd.) oli suuren kohun keskellä liittyen tapaukseen, jossa Hussein väitti poistaneensa kyydistä rasistisesti käyttäytyneen asiakkaan ja myöhemmin myönsi valehdelleensa. Ehdotus oli jätetty jo ennen kohua.

– Talousarvioon @husu78 esittämäni satanen ei taida riittää. Niin paljon on ahdistusta ja mielipahaa, Junnila kirjoitti vihjailevaan sävyyn.

Toisen erikoisenpuoleisen ehdotuksen esitti tänään entinen ministeri Toimi Kankaanniemi (ps).

Hän ehdotti esiselvitystä, jossa selvitettäisiin pääkaupungin statuksen siirtoa Helsingistä Jyväskylään. Kankaanniemi esitti, että ensi vuoden budjetista varattaisiin selvitystä varten 10 000 euroa.

Junnilan tekemästä muutosehdotuksesta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat Nyt-liitteessään

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja