Vaalit

Näin äänet jakautuvat – tästä pääset kuntavaalien tulospalveluun!

Vaalitulospalveluun

Perussuomalaisten Halla-aho piti erikoisen puheen uusille valtuutetuille: "Hyeenalauma väijyy lausuntojanne..."

Perussuomalaisten Jussi Halla-aho puhui puolueensa uusille valtuutetuille:"Hyeenalauma väijyy teidän lausuntojanne" 7:31
Katso Halla-ahon koko puhe yllä olevalta videolta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho piti puolueensa ehdokkaille ja uusille valtuutetuille puheen MTV:n tuloslähetyksessä.

Katso MTV:n kuntavaalien tulospalvelusta, mikä oli oma ehdokkaasi, puolueesi tai kuntasi lopullinen tilanne!

MTV Uutiset Livessä jatketaan kuntavaalien jälkipyykillä osoitteissa mtv.fi ja mtvuutiset.fi.

MTV.fi:stä voit katsoa kaikki vaalilähetykset myös jälkikäteen.

Halla-aho kommentoi MTV:n tulosillan lähetyksessä, että vaalitulos on heidän parhaansa koskaan. Ääntenlaskujen loppumetreillä perussuomalaiset on ottamassa suurimman puolueen paikan kuudessa kunnassa, Halla-aho sanoi.

Halla-aho piti lähetyksessä puheen uusille valtuutetuille ja ehdokkaille, jotka jäivät vaalimenestyksestä huolimatta rannalle. 

– Seuraavat tunnit ovat suurten tunteiden aikaa. Jokainen teistä on investoinut aikaa, rahaa, energiaa ja sosiaalista pääomaa näihin vaaleihin. Moni on joutunut kokemaan politiikan ja julkisuuden varjopuolia. Hyökkäyksiä henkilöänne vastaan, yksityiselämän riepottelua pilkkaa ja paheksuntaa, Halla-ahon puhe alkaa.

Hän muistutti, että mikäli äänistä huolimatta jää rannalle, harmi on oikeutettu. 

– Melkein kaikki meistä, allekirjoittanut mukaan lukien, tietää miltä se tuntuu.

Halla-aho myös varoitti uusia ehdokkaita politiikan raadollisuudesta.

– Hyeenalauma väijyy teidän lausuntojanne ja kommenttejanne seuraavien päivien aikanana. Niistä otetaan ja levitetään kuvakaappauksia ja muilta perussuomalaisilta pyydetään niihin kommentteja.

– Teille soitellaan heti huomisaamuna, kun olette vielä unen pöpperössä, ja teiltä kärtätään kommentteja jonkun toisen esittämiin kommenteihin. Älkäämme antakoo heille sitä mitä he toivovat, Halla-aho ohjeisti.

Katso koko Halla-ahon puhe ylläolevalta videolta!

Puhetta luennehdittiin erikoiseksi

MTV:n Tulosillan lähetyksen asiantuntijat analysoivat puheen sanomaa. Halla-ahon puhetta pidettiin erikoisena. Yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki muistuttaa, että tulokseen pohjaten puheen tunnelma olisi voinut olla positiivisempikin.

– Hän lähti tähän puolueelle tyypilliseen median syyttelyyn.

MTV:n vaaliasiantuntija Kimmo Grönlund kommentoi, että Halla-aho saattoi puheella muistuttaa, että politiikassa pelataan yhteen.

– Muistutettiin, että kenenkään ei pidä sooloilla. Tietty kurinpalautusajatus, että kaikki ovat puolueiden edustajia.

Lue myös:

    Uusimmat