Perussuomalaisten Hakkarainen ja RKP:n Schauman eivät tehneet vaalirahoitusilmoituksiaan ajoissa – Hakkarainen: "Olin vähän reissussa tuossa, niin se unohtui"

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen ei ole jättänyt vaalirahoitusilmoitustaan ajoissa. Hakkarainen kertoo STT:lle tekevänsä ilmoitusta parhaillaan ja arvioi palauttavansa sen vielä tänään.

– Olin tässä juuri kuitteja katsomassa, Hakkarainen kommentoi.

Hakkaraisen mukaan ilmoituksen teko on viipynyt, koska hän unohti asian.

– Olin vähän reissussa tuossa, niin se unohtui.

Lain mukaan europarlamenttivaaleissa valitut europarlamentaarikot, heidän varajäsenensä sekä varajäsenestä seuraavana oleva ehdokas ovat velvollisia jättämään ilmoituksen vaalirahoituksesta.

Määräaika ilmoituksen jättämiselle umpeutui eilen. Hakkaraisen lisäksi ilmoituksen jätti myöhässä RKP:n Ida Schauman, joka ei tullut valituksi toukokuun vaaleissa, mutta sai RKP:n ehdokkaista kolmanneksi eniten ääniä.

Schaumanin mukaan kyse oli teknisestä ongelmasta. Hän kertoo täyttäneensä ilmoituksen jo maanantaina, mutta jostain syystä tiedot eivät olleet tallentuneet järjestelmään.

– Vielä eilen illalla luulin, että kaikki oli kunnossa, mutta sitten heräsin näihin otsikkoihin, Schauman sanoo.

Määräajan ylittämisestä ei käytännössä seuraa ehdokkaalle mitään. Jos ilmoitusvelvollinen jättää ilmoituksen tekemättä kehotuksista huolimatta, hän voi saada uhkasakon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja