Mainos

Perussuomalaisten Eerola: Omat rajat saatava hallintaan EU:n avulla

Millaisia ideoita perussuomalaisilla on pakolaiskriisin ratkaisemiseksi? Perussuomalaisten kansanedustajanmielestä Suomen pitäisi kontrolloida rajojaan tehokkaammin pakolaiskaaoksen välttämiseksi.  

Kansanedustaja Juho Eerola puhui perussuomalaisten maahanmuuttotilaisuudessa Pikkuparlamentissa. Eerola kannattaa sisäministeri Petteri Orpon ehdotusta turvapaikanhakijoiden maakohtaisista kiintiöistä suoraan pakolaisleireiltä.

– Ennen tätä meidän pitää kuitenkin saada omat rajamme hallintaan. Meille Suomeen ei voi tulla jatkuvasti valtavia määriä turvapaikanhakijoita rajan yli. Jos meille tulisi vielä pakolaiskiintiöt kaiken muun lisäksi, se ei yksinkertaisesti ole mahdollista, Eerola sanoo. 

Eerola toivoo ennen kaikkea kontrollia EU:n ulkorajoille, jolloin turvapaikanhakijat rekisteröitäisiin jo maassa, jossa he tulevat EU:n alueelle. 

– Tällöin turvapaikanhakijoiden määrä Torniossa tyrehtyisi ja voisimme ottaa muutamia tuhansia kiintiöpakolaisia suoraan pakolaisleireiltä. 

"Palautussopimus tarvitaan"

Eerola ehdottaa myös, että Suomi ottaisi turvapaikanhakijoita sellaisista maista, joiden kanssa Suomella on palautussopimus. Nykyään Suomella ei ole palautussopimusta esimerkiksi juuri Irakin ja Somalian kanssa, josta meille tulee eniten turvapaikanhakijoita.

Esimerkiksi Ruotsilla on palautussopimus näiden maiden kanssa. Näin ollen Ruotsi voi palauttaa kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat Irakiin vastoin turvapaikanhakijan tahtoa. Suomella ei vastaavaa palautussopimusta ole, mutta vapaaehtoisesti Irakiin palaavat maa ottaa vastaan Suomestakin.

Eiliseen mennessä Suomeen on saapunut reilut 20 000 turvapaikanhakijaa. Tätä menoa heitä saattaa tulla Suomeen 50 000 vuoden loppuun mennessä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.