Mainos

Perussuomalaisista irtautuneille kiusaa – puolueen nimiset verkko-osoitteet ohjaavat kokoomuksen ja perussuomalaisten sivuille

Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmä ilmoitti aiemmin tänään, että uuden puolueen nimeksi tulee Sininen tulevaisuus.

Ennen kuin puolueen lopullista nimeä oli edes päätetty, Timo Soinin taustajoukoista tunnettu Jukka Jusula kertoi Iltalehden Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman haastattelussa, että uuden puolueen nimi voisi olla Suomen puolue.

Paljastuksen myötä perussuomalaisen Juho Eerolan eduskunta-avustaja Vilhelm Junnila kiirehti varaamaan nimenmukaisen verkko-osoitteen itselleen.

– Leikkimielisesti varasin sen. Ajattelin tehdä tällaisen viime hetken jäynän, Junnila kommentoi asiaa STT:lle.

Myös puolueen valittuun nimeen liittyy ongelmia: samanniminen com-päätteinen verkko-osoite nimittäin ohjautuu kokoomuksen sivuille – ja samanniminen net-päätteinen osoite perussuomalaisten sivuille. Org-päätteinen osoite vie puolestaan perussuomalaisia parodioivalle Hikipedia-sivustolle.

Netistä löytyvien domaininhallintasivujen mukaan sininentulevaisuus.com-osoite on rekisteröity tänään, samoin kuin Uusi vaihtoehto –ryhmä kertoi puolueensa nimestä.

HS:n haastattelema Kokoomuksen viestintäpäällikkö ei lehden mukaan osannut kertoa, kuka kyseisen osoitteen on rekisteröinyt.

– Ei ole minkään sortin tietoa. Huomasin sen myös itse, mutta en ole ehtinyt vielä käydä edes katsomassa, kenellä se mahtaa olla, kertoi Pasi Nykänen.

Myös fi-pääte on jo rekisteröity.

Täydennetty tiedolla, että sininentulevaisuus-net ohjautuu perussuomalaisten verkkosivuille, ja että org-päätteinen osoite vie puolestaan perussuomalaisia parodioivalle Hikipedia-sivustolle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.