Mainos

Perussuomalaiset hakee superjytkyä

Missä Soini, siellä sutkautus. Näin ainakin tänään Finlandia-talossa Helsingissä, kun perussuomalaiset esittelivät eurovaaliohjelmansa isänmaallisessa, ajoittain jopa mahtipontisessa "kentän työnjuhlassa".

Puitteet olivat huippuluokkaa. Oli Suomen lippua isoilla valkokankailla, letkeästi rallatellut orkesteri, maukkaat tarjoilut ja yleisöä viihdyttäneitä puheenvuoroja. Ja tietenkin keulakuva, puheenjohtaja Soini.

-Me otamme sen kolme paikkaa, Soini ilmoitti painokkaasti ja yleisö antoi railakkaat aplodit.

Pitkään kestänyt puheenvuoro oli kiihkeä ja asiapitoinen.

-Vasurit vajosi, jytky jää, hän jatkoi.

Tilaisuudessa näytettiin myös tv-vaalimainos, jossa Soini tuttuun tapaansa arvostelee kriisimaiden tukipaketteja.

-Täällä on piikki auki, vaikka baari on kiinni.

Kun perussuomalaisten eduskuntavaalimenestystä kuvailtiin jytkyksi, eurovaaleista haetaan superjytkyä. Se tarkoittaisi europarlamentaarikkopaikkojen kolminkertaistamista. Nykyisin puolueen ainoa edustaja Brysselissä on Sampo Terho, joka esitteli Finlandia-talossa puolueen teesit vaaleihin.

Soini painotti, että perussuomalaisilla on kaikkien aikojen tilaisuus lyödä läpi eurovaaleissa. Hän sanoi, että perussuomalaisten kannatus on nyt aivan eri luokkaa kuin viime vaalien aikaan, jolloin hän itse kyllä tiesi, että Brysselissä on se "pissapoika", mutta sijainnista ei ollut mitään hajua.

-Sampokin (Terho) osaa jo juuri ja juuri kulkea EU:ssa ilman opaskoiraa. Nyt me otamme sen, mikä meille kuuluu. Perussuomalaiset ovat tulleet jäädäkseen.

Paljon uusia tuttavuuksia 

Kuopiosta paikalle saapunut Maija Räsänen viihtyi omiensa joukossa. Hän on eurovaalien suhteen erittäin luottavainen ja uskoo kahteen tai kolmeen meppipaikkaan. Räsänen sanoi, että tapahtumassa oli paljon uusia naamoja, koska puolue on kasvanut niin paljon. Iltaa oli tarkoitus jatkaa kaupungilla virallisen osuuden jälkeen. 

-Mutta nätisti, Räsänen letkautti.

Entinen puoluesihteeri, helsinkiläinen Rolf Fred Sormo toivoi Sampo Terhon jatkavan EU-hommissa, koska tämä on tehnyt hyvää työtä. Hän uskoi perussuomalaisten vaaliohjelman olevan melko EU-kriittinen.

-Rahan syytäminen roppakaupalla Eurooppaan pitää lopettaa, Sormo tuumasi.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja