Monet tahot ovat korostaneet perheen yhteisen ruokailun merkitystä tavallisessa arjessa. Keittiön pöydän ääressä keskustellaan päivän tapahtumista, siellä jaetaan huomiota ja vastuuta, se ympärillä opitaan tapoja ja ihmissuhdetaitoja, toisen huomioon ottamista. Eikä vähäisempänä ole kodin kulttuurin siirtyminen sukupolvelta seuraavalle.
Vaikka ruoka ja ravitseminen näissä tilanteissa on se, joka kokoaa perheen yhteen, korostuvat yllä mainitut asiat arvokkuudessaan. Jotta siis tärkein eli sosiaalinen kanssakäyminen saisi arvoisensa huomion, on arkiruoan oltava jotain helppoa ja nopeaa, terveellistä, monipuolista ja vielä hyvääkin.
Perusohjeiden avulla voi ruoanvalmistamisesta tehdä taidetta myös arkena. Kun onnistuneen lopputuloksen edellytykset ovat tiedossa, voi yhden ohjeen variaatioilla tehdä monipuolista ja vaihtelevaa ruokaa vaikka viikon jokaiselle päivälle.



