Mainos

Peruskoulun opetusta uusitaan

Noin sata kuntaa on saanut kokeiltavakseen opetussuunnitelmien uudet perusteet peruskoulun alimmille luokille. Opetushallituksessa laaditut uudet ohjeet ovat nykyistä tarkemmat.

Yleisten ainekohtaisten tavoitteiden lisäksi ohjeet kertovat, mitä aihepiirejä kahden ensimmäisen kouluvuoden aikana pitää käsitellä.

Lisäksi luetellaan ensi kertaa niin sanotut hyvän osaamisen kriteerit. Ne määrittelevät, mitä oppilaan pitää osata äidinkielessä ja matematiikassa saadakseen toisen luokan todistukseensa kahdeksikon, sekä millaiset ovat hyvät opiskelutaidot ja sosiaaliset taidot tässä iässä.

Aiemmin vastaavat valtakunnalliset arviointikriteerit on laadittu vain peruskoulun viimeiselle luokalle päättöarviointia varten.

Uutta opetussuunnitelmien perusteissa on sekin, että koulun kerhotoiminnalle sekä koulun ja kodin yhteistyölle on määritelty tavoitteet, samoin kuin oppilaanohjaukselle, tukiopetukselle ja oppilashuollolle.

Opetushallitus muistuttaa näin kouluja siitä, että kerhojen pitäisi syventää kasvatusta ja opetusta sekä kannustaa oppilaita myönteisiin harrastuksiin.

Vähitellen uusittaviksi tulevat koko peruskoulun valtakunnalliset opetussuunnitelmien perusteet, joihin koulujen omat tarkemmat opetussuunnitelmat jatkossa perustuvat. Kuusivuotiaiden esiopetukseen uudet ohjeet on saatu jo aiemmin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.