Perunalastissa ollut rekka syttyi palamaan Kolmostiellä Hämeenlinnassa – vaikuttaa liikenteeseen pohjoisen suuntaan

Perunoita kuljettanut rekka syttyi tänä aamuna palamaan Kolmostiellä Hämeenlinnassa.

Onnettomuudessa ei sattunut henkilövahinkoja, mutta liikenne on tapahtumapaikalla poikki Kolmostien pohjoiseen vievillä kaistoilla. Paikalla on käytössä kiertotie.

Kanta-Hämeen pelastuslaitokselta kerrottiin STT:lle aamuyhdeksältä, että ainakin toinen pohjoiseen vievistä kaistoista pyritään saamaan mahdollisimman pian auki.

Onnettomuus vaikuttaa Kolmostien liikenteeseen kuitenkin vielä pitkään, koska rekka täytyy siirtää paikalta erillisen kaluston voimin.

– Paikalle tulee pysyvä liikenteenohjaus, ja vähintään toinen pohjoiseen vievistä kaistoista on suljettuna vielä hyvinkin pitkään, päivystävä palomestari Jiri Salmenoja sanoi STT:lle.

"Perunat eivät ole voineet syttyä"

Onnettomuus sattui aamukahdeksan aikaan Hattelman liittymän kohdalla noin viiden kilometrin päässä Hämeenlinnan keskustasta. Palo sai luultavasti alkunsa rekan jarruista.

– Lasti ei ole itsessään voinut millään syttyä, eli hyvin suurella todennäköisyydellä palo liittyy vikaantuneisiin tai jumittuneisiin jarruihin, Salmenoja tuumi.

Hänen mukaansa rekka paloi yhden akselin kohdalta, minkä lisäksi puoliperävaunun kyljestä paloi muutaman neliömetrin suuruinen alue.

– Pieni osa perunalastista valui tielle, minkä lisäksi palo- ja savuvahingot ovat voineet vaurioittaa kuormaa siihen kuntoon, ettei se ole enää syömäkelpoista, Salmenoja sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat