Mainos

Persson: Suomen Emu-päätös ei vaikuta Ruotsiin

Ruotsin pääministeri Göran Persson sanoo edellyttävänsä, että Suomi tekee raha- ja talousliitto Emua koskevan päätöksensä itsenäisesti Ruotsin ratkaisusta riippumatta.

STT:n haastatteleman Perssonin mukaan hänen on vaikea kuvitella kenenkään Ruotsissa johtavan Emu-päätöstä Suomen linjauksesta. Pääministerin mukaan Ruotsi tekee ratkaisunsa kotimaassa käydyn keskustelun pohjalta. Persson ihmettelee lisäksi, että Suomessa on käytetty Ruotsin mahdollista poisjääntiä syynä sille, että Suomikin jäisi Emusta pois.

Sosiaalidemokraatit ovat Ruotsin eduskunnassa ratkaisijan asemassa eivätkä he ole ilmoittaneet kantaansa. Ensimmäinen askel kohti Ruotsin Emu-linjausta otetaan toukokuun loppupuolella. Ratkaisu tehdään sosiaalidemokraattien puoluekokouksessa syyskuussa.

Ruotsi sai oman professorityöryhmänsä Emu-selvityksen jo viime syksynä. Niin sanotussa Calmforsin raportissa suositeltiin, ettei Ruotsi menisi Emuun ainakaan ensivaiheessa. Pääministeri Persson ei usko, että Calmforsin suositus painaa keskustelussa kovinkaan paljoa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.