Mainos

Persson piikittelee Suomea pakolaisista

Ruotsin pääministerin mielestä on epäoikeudenmukaista, että tietyt jäsenmaat ottavat vastaan huomattavasti enemmän pakolaisia kuin esimerkiksi Suomi. Sisäministeri Ville Itälän mukaan Suomen vähäinen pakolaismäärä johtuu hakemusten vähäisyydestä.

Ruotsin pääministeri moittii Suomen nihkeää pakolaispolitiikkaa. Pääministeri Göran Persson pitää epäoikeudenmukaisena, että tietyt maat, kuten Ruotsi, ottavat vastaan huomattavasti enemmän pakolaisia kuin esimerkiksi Suomi. Persson toivookin Tanskan kehittävän oikeudenmukaisempaa pakolaispolitiikkaa EU-puheenjohtakaudellaan.

-Emme voi jatkaa niin, että joillakin mailla on avoin pakolaispolitiikka, samalla kun muut kulkevat toiseen suuntaan. Jos on jokin alue, jolla yhteistä eurooppalaista politiikkaa erityisesti tarvitaan, niin se on tämä, Persson korostaa STT:n haastattelussa.

Persson muistuttaa, että Ruotsi otti vastaan yli 100 000 pakolaista Bosnian kriisin yhteydessä.

-Se on yksi prosentti väestöstämme. Ihmettelen, ottiko Suomi vastaan yhtäkään, kärjistää Persson.

Persson piikittelee myös Norjan tiukkaa pakolaispolitiikkaa. Hänen mielestään EU-maiden olisi yhtenäistettävä pakolaislainsäädäntönsä. EU-maiden olisi lisäksi paremmin noudatettava EU-huippukokousten linjanvetoja.

Itälä puolustaa Suomen pakolaislinjaa

Sisäministeri Ville Itälä ei allekirjoita Perssonin kritiikkiä siitä, että Suomi suhtautuisi nuivasti pakolaisten vastaanottamiseen.

-Suomi ottaa kaikki tänne tulevat turvapaikanhakijat, ja jokainen hakemus käsitellään yksilöllisesti, Itälä painottaa.

Vähäinen määrä johtuu Itälän mukaan siitä, ettei tänne hakeuduta samassa määrin kuin jonnekin muualle.

Syynä tähän Itälän mielestä ovat sää- ja kieliolot sekä se, että maassa ei ole ennestään suuria ulkomaalaisperäisiä vähemmistöjä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 04.09.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.