Personal trainer paljastaa: Tämä on yleisin terveysmoka

Studio55.fi 24:21

Liikunnanohjaaja ja FAF Personal Trainer Tiina Ranin kertoi Studio55.fi-lähetyksessä yleisimmin kohtaamansa terveysmokan.

Tiina Ranin on työskennellyt liikunnan ja hyvinvoinnin parissa lähes 30 vuotta. Yleisin ongelma, johon hän törmää on se, että ihmiset eivät muista syödä säännöllisesti.

– Kun on töissä ja on vähän kiire, on helppo unohtaa syöminen. Sitten illalla, kun tullaan kotiin, ei tehdä enää mitään muuta kuin syödään, Ranin sanoi lähetyksessä.

Ranin kertoo, että ihmiset jättävät usein aamiaisen väliin ”säästääkseen” kaloreita myöhemmäksi.

– Lounaaseen mennessä alkaa olemaan tosi kova nälkä, on ehkä vähän vaikea hallita annoskokoa ja lautasmallia, tekee mieli syödä enemmän. Mitä pidemmälle venytät sitä nälkävelkaa, se kostautuu illalla.

Etenkin monet naiset valittelevat kuitenkin itsekurin puutetta sortuessaan syömään liian isoja annoskokoja tai napostelemaan herkkuja, mutta Ranin kumoaa tämän väitteen.

– Ei sillä ole itsekurin kanssa mitään tekemistä. Kauhean monet naiset varsinkin syyttävät itseään siitä, että minulla ei ole mitään itsekuria, on heikko luonne tai en jaksa liikkua illalla. No et tietenkään jaksa, kun et ole syönyt mitään. Se on ehkä se isoin, mistä aina lähdetään liikkeelle, se ateriarytmi.

Kuinka paljon liikuntaa viikossa on riittävästi? Kuinka rapakuntoisen tulisi aloittaa liikkuminen? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat