Perinteinen Joutsenlampi kiinnostaa yhä

Bolshoin tähtisolistien ja Moldovan valtiollisen baletin vierailusta Suomeen marraskuun lopussa on tulossa menestys. Finlandia-talon esitys myytiin päivässä loppuun ja yleisö vaati lisänäytöksen. Baletin tähdet esiintyvät myös Turussa.

Joutsenlampi

Monille Joutsenlampi on oikea balettien baletti, mutta suomalaisilla ei ole pitkään aikaan ollut tilaisuutta nähdä sitä Bolshoin tähtien esittämänä. Moldovan valtiollinen baletti esittää Tshaikovskin Joutsenlammen solisteinaan Bolshoin Marianne Ryzhkina joutsenkuningattarena, Andrei Uvarov ja Gennadij Janin.

Koreografialtaan nyt nähtävä Joutsenlampi on perinteisistä perinteisin ja se perustuu Marius Petipan ja Lev Ivanovin 1800-luvulla laatimaan tunnettuun koreografiaan pienten joutsenten tansseineen.

Joutsenlampi syntyi 1895, kun Marius Petipa ja Lev Ivanov tekivät maailmankuulun koreografiansa Pietarin Mariinski-teatteriin. Ensiesitys Suomessa - ja länsimaissa ylipäätään - oli 1922, mikä merkitsi samalla suomalaisen baletin syntyä. Sittemmin Joutsenlammesta on tullut yksi klassisen balettitaiteen rakastetuimmista ja suosituimmista teoksista kautta maailman.

Baletin vierailu Suomessa on osa laajempaa Pohjoismaiden kiertuetta. Esityksiä on kolme: sunnuntaina 26.11 kaksi esitystä Finlandia-talolla, Helsingissä, sekä tiistaina 28.11. tilaisuutta varten intiimimmäksi rajatulla Turun Arenalla.
(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja