Perheenäiti Suvi havahtui ovista ja ikkunoista pursuavan tavaran määrään esikoista odottaessaan – näin lapsiperheen kodissa tavoitellaan ekologista arkea

7:22
Perheenäiti Suvi havahtui tavaran määrään esikoista odottaessaan – tältä näyttää krääsää välttelevän perheen kodissa.

Lapsiperheen kiireisessä arjessa valintoja eivät aina sanele luontoystävällisyys, vaan vaivattomuus. Ekologisuus ja lapsiperhearki eivät kuitenkaan sulje toisiaan pois, sanoo helsinkiläinen perheenäiti Suvi Järvinen. MTV Uutiset kävi tutustumassa perheen kotiin ja sen ekologisiin ratkaisuihin.

Tietoinen päätös pyrkiä kohti ekologisempaa elämäntapaa syntyi raskausaikana. Helsingissä asuva Suvi Järvinen havaitsi tuolloin, miten paljon tuoreille vanhemmille yritettiin myydä tavaraa jos jonkinlaiseen tarpeeseen.

Miehensä kanssa hän päätti, että lapselle tullaan ostamaan vain välttämättömimmät tavarat, ja mieluiten käytettyinä. Esimerkiksi kestovaipat hän osti kirpputoreilta, ja molemmat lapset käyttivät samoja vaippoja. Vanhimpien kestonenäliinojen iäksi Järvinen arvioi noin 20 vuotta. 

Nykyisin Suvi Järvisen kotona temmeltää kaksi lasta, iältään 4- ja 6-vuotiaat. Lapset ovat huomanneet, että kotona eletään ehkä eri tavalla kuin kavereiden kodeissa. Järvinen korostaa keskustelun ja selittämisen tärkeyttä, jos lapset ihmettelevät lelujen määrää tai kirpputorilta ostamista.

MTV uutisten toimittaja Laura Pylvänäinen osallistuu syyskuun ajan zero waste syyskuu -haasteeseen, jossa pyritään vähentämään oman jätteen määrää ja tekemään kestävämpiä valintoja arjessa. 

Haasteen hengessä vierailimme perheen kodissa. Katso yllä olevalta videolta, millaisia ratkaisua Järvisen kotitaloudessa on tehty ekologisemman arjen puolesta. 

Aiemmin kävimme myös ruokakaupassa nollahukkakonkarin kanssa. Voit katsoa videon kauppareissusta alta. 

9:35

 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja