Perheen riskialtis joulutraditio sai karun lopun

Perheen typerä joulutraditio sai karun lopun – äiti pelasti lopulta tilanteen 1:00
Tällaiseksi kokoksi toukokuuhun asti kuivua saanut joulukuusi roihahti.

Erään perheen erikoinen traditio oli saada todella ikävän lopun.

New Yorkin osavaltiosta kotoisin olevan Jason McGowanin, 47, perheellä on jo vuosien ajan ollut hyvin erikoinen joulutraditio. Perhe nimittäin sytyttää joulukuusen tuleen toukokuussa. Jouluna hankittu tuore kuusi on toukokuuhun mennessä kuivunut ja käpristynyt niin, että sen tuikkaaminen tuleen on sekä näyttävä näky, että paloturvallisuusriski.

Jasonin mukaan kuusen sytyttäminen tuleen merkkaa perheelle vuodenajan vaihtumista ja kesään valmistautumista. 

– Pidämme kuusta normaalisti niin kauan, kunnes meillä on kesän ensimmäinen perhekokoontuminen takapihalla, Jason kertoo.

Perhe on pitänyt kiinni perinteestä jo vuosien ajan. 

Yksi Jasonin kuudesta pojasta kuvasi videolle viime vuoden kuusen sytytyksen. Ennen sytytystä perhe oli ironisesti jammaillut Talking Headsin hittikappaleen Burning down the house tahtiin.

– Olimme juuri saaneet rakennettua takapihallemme tiki-baarin. Takapihastamme oli muodostunut oma pikkuparatiisimme karaneteenivuosien aikana, opettajana työskentelevä Jason kertoo.

Kun kuusi sytytettiin tuleen, roihahti se sekunneissa ilmiliekkeihin. 

– Se oli tuulinen ilta. Tuuli sai otteen kuusesta juuri väärällä hetkellä, Jason muistelee tilannetta.

Äiti sammutti tulen

Jasonin perhe on onnekas, ettei tuli ehtinyt levitä laajemmalle. Tilanne olisi voinut olla hengenvaarallinen, kun tuuli vaihtoi suuntaa juuri ratkaisevalla hetkellä.

– Tiki-baarissamme on meksikolainen olkikatto, johon olimme alun perin ruiskuttaneet palonestoainetta. Lisäsin kattoon kuitenkin olkia muutama kuukausi aiemmin, enkä ruiskuttanut palonestoainetta uusiin osiin, Jason kertoo.

Baarin katto roihahti liekkeihin. Se osa, jossa ei palonestoainetta ollut, tuhoutui täysin. Myös baarijakkarat ja valot oli myöhemmin korvattava uusilla.

– Tiki-baarin takana kasvaa puita. Tilanne olisi voinut olla melkoinen katastrofi, Jason toteaa.

Tulen levitessä takapihalla tilanteen otti haltuun Jasonin vaimo Tiffany Rowan McGowan, 39. 

–  Olemme molemmat kilpailevien softball-joukkueiden valmentajia. Hetken aikaa jännitin, aikoisiko hän antaa tulen levitä kostaakseen minulle, Jason vitsailee. 

Perheenäiti riensi paikalle palosammuttimen kanssa ja sai tulen lopulta kontrolliin poikien ja isän seuratessa tilannetta epäuskoisina.

Nähtäväksi jää, aikooko Jasonin perhe tuikata tämän vuoden joulukuusta samalla tavalla tuleen kuin menneinä vuosina, vai keksivätkö he jonkin paloturvallisemman perinteen.

Katso myös: Näin tulee toimia, jos kotona syttyy tulipalo

Miten pitää toimia, jos kodissa syttyy tulipalo? 3:46
Videolla kerrotaan, miten tulee toimia, jos kodissa syttyy tulipalo.

Lähde: SWNS/Reuters

Lue myös:

    Uusimmat