Mainos

Perheasunnon perusparannus valmistuu

Kaikkein viimeisenä työnä perheasunnon peruskorjauksessa asennettiin Ninan valitsemat nelikulmaiset halogeenivalaisimet. Valaisinten asentaminenhan on yleensä sähkömiehen työtä, mutta nämä saa jokainen laittaa paikoilleen, sillä jännite on 12V. Muuntajat sähkömies toki asensi.

Valaisinten kiinnittäminen ei voi juuri yksinkertaisempaa olla - runko nipsautettiin katon sisään, minkä jälkeen poltin kytkettiin johtoon ja lukittiin paikalleen erityisellä klipsillä.

Kaikkiaanhan peruskorjaus oli pääasiassa pintaremontti. Tuloksen esittelemiseksi se kalustettiin esimerkinomaisesti. Vaaleat huonekalut korostavat tummia, kauniita lattioita ja vaaleita seiniä sekä havainnollistavat huonetilan. Ninan tavanomaisesta poikkeavan jalkalistaratkaisun edut tulevat nyt hyvin esiin – tummat lattiat ja seinän sävyiset, vaaleat jalkalistat sopivat erinomaisesti yhteen.

Tunnelmaa voi muuttaa tyynyillä

Olohuoneen sohvaryhmän irtotyynyjen avulla huoneen tunnelmaa saadaan muutettua haluttuun suuntaan vaihtamalla ne vaikkapa sinisestä vihreiksi. Takan yläpuolella on nyt lastenhuoneen seinälevynkin kuvista vastanneen Tea Toikan maalaus.

Lastenhuoneen ovea siirtämällä syntyi koko seinällinen säilytystilaa - säilytystilojen puutehan oli koko peruskorjauksen keskeisimpiä syitä - ja samalla tuo siellä oleva värikäs taulu näkyy toisella seinällä olevan peilin kautta hyvin myös eteisen puolelle.

Isomman makuuhuoneen uusi pukeutumistila jätettiin kalustamatta, jotta asukas saa itse toteuttaa siellä haluamansa ratkaisut.

Eteisen säilytyskomeroiden takana on komea tiiliseinä ja istumapaikka palvelee myös saunojan jäähdyttelypaikkana - sen vierestä pääsee halutessaan parvekkeelle vetämään henkeä.

Tyylikäs ja hyödyllinen sisustuselementti saunaan

Saunaan sijoitettiin lisävarusteena köydet, joista voi ottaa kiinni - pieni mutta tyylikäs sisustuselementti, jolla on lisäksi todellista hyötykäyttöä.

Yksi väliseinä purettiin, jolloin kahdesta pienestä huoneesta syntyi yksi iso. Tällä tavalla saatiin yhdistettyä ruokailuhuone keittiöön.

Keittiössä on pyörillä liikuteltava saareke, jota voi käyttää myös aputasona. Kaapistojen ovet ovat korkeakiiltoista valkoista, joka sopii hyvin yhteen kiiltävänmustan, jääpalakoneella varustetun kylmäkalusteen kanssa. Yhdistelmä luo kontrastia asunnon muulle sisustukselle, jonka värimaailma on murrettu ja maanläheinen.

Keittiökaappien ovissa on muutakin erikoista: niissä on pomppusalvat, joiden ansiosta erillisiä vetimiä ei tarvita. Laatikoissa puolestaan on hidastimet, jotka estävät liian vauhdikkaan kiinni paukauttamisen. Järjestelmä toimii, vaikka laatikon sisällä olisi raskastakin tavaraa.

Tiskipöydän ja kaapin välisessä tilassa ei ole ollenkaan kaakeleita vaan lasi, jonka takana on sisustustarra. Ratkaisu tarjoaa rajattomat mahdollisuudet – voihan lasin taakse laittaa vaikka punaisia vaahteranlehtiä…

Lisätietoja:

Huonekalut:

www.soffatalo.fi

Valaistus Paullmann:

www.netrauta.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.