Mainos

Perhe ja tuttavat kuvailevat Pietarin metroräjähdyksestä epäiltyä: "Hän oli lapsista kuuliaisin"

Naapureiden mukaan maanantain Pietarin metroräjähdyksestä epäilty Akbarzhon Jalilov oli "erittäin hyvästä perheestä", kertovat kansainväliset uutislähteet.

Eri lähteiden mukaan kirgialaissyntyinen Akbarzhon Jalilov oli myös hyvissä väleissä vanhempiensa kanssa, vaikka Jalilov ei ollut nähnyt mediatietojen mukaan vanhempiaan vuosiin. 

Reutersin lähteiden mukaan Jalilov oli vuokrannut asunnon noin kuukausi sitten Pietarista, noin 20 kilometrin päästä kaupungin keskustasta. Naapureiden mukaan nuori mies vietti asunnossa rauhallista elämää, eikä asunnosta kuulunut koskaan esimerkiksi kovalla äänellä soitettua musiikkia. 

Margaritaksi Reutersin jutussa itsensä esitellyt nainen kertoo, että Jalilov oli pyytänyt häntä huomauttamaan, mikäli asunnosta kuuluisi häiritseviä ääniä. Margarita kertoo myös, että ainut ääni mikä asunnosta kuului oli silloin tällöin vaimea television ääni. 

Kansainvälisten medialähteiden mukaan Jalilovin VKontakte-profiili, mikä on Facebookin kaltainen sosiaalisen median palvelu jota käytetään Venäjällä, kertoi vuonna 1995 syntyneen miehen olleen kiinnostunut popmusiikista, kilpa-autoista ja nyrkkeilijä Mike Tysonista

– Olemme sanattomia. Hän oli lapsista kuuliaisin ja pärjäsi myös hyvin koulussa, Jalilovin täti Surayo Jalilova, muisteli Pietarin metroräjähdyksestä epäiltyä Jalolivovia uutistoimisto Reutersille. 

Sen sijaan Reutersin haastatteleman Jalilovan entisen opettajan, Fatima Kadyrakhunova, mukaan hänen oppilaansa oli luonteeltaan "hiljainen ja varautunut". 

Maanantaina Pietarin metrossa tapahtuneessa räjähdyksessä on tämän hetkisten tietojen mukaan kuollut 14 henkeä ja havoittunut yli 50.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.