Pietarilaiskahvilassa räjähti pommi – onnettomuudessa kuoli tunnettu sotabloggaaja ja loukkaantui noin 30 ihmistä

Tunnettu venäläinen sotabloggaaja Vladlen Tatarsky on kuollut kahvilassa tapahtuneessa räjähdyksessä Pietarissa.

Asiasta uutisoivat venäläiset uutistoimistot illalla Suomen aikaa.

Tass ja Interfax -uutistoimistojen mukaan räjähdyksen syyksi epäillään pommia. Venäjän sisäministeriö on vahvistanut Tatarskyn kuoleman. Tämänhetkisten tietojen mukaan räjähdyksessä on loukkaantunut noin 30 henkilöä. Tapauksesta on käynnistetty murhatutkinta.

Tatarsky, oikealta nimeltään Maxim Fomin, tunnettiin Putin-myönteisyydestä. Hänellä oli 560 000 seuraajaa Telegramissa. Hän teki usein myös kriittisiä kommentteja liittyen Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainassa. 

Tatarski osallistui viime vuonna Venäjän presidentti Vladimir Putinin isännöimään tilaisuuteen Moskovan Kremlissä. Tilaisuudessa juhlistettiin vallattujen ukrainalaisalueiden laitonta liittämistä Venäjään.

–  Me päihitämme kaikki. Me tapamme kaikki. Me ryöstämme kaikki, jos on tarpeen, Tatarski sanoi Kremlin tilaisuudessa kuvaamallaan videolla.

Pietarin kaupungin nettisivujen mukaan kahvila, jossa räjähdys sattui, oli ollut aiemmin Wagner-palkkasoturiryhmää johtavan Jevgeni Prigozhinin omistama. Toistaiseksi ei ole tiedossa, kuka oli räjähdyksen takana.

Tassin haastatteleman nimettömän lähteen mukaan räjähde oli piilotettu pieneen patsaaseen, joka ojennettiin Tatarskylle kahvilassa. 

Lue myös:

    Uusimmat