Penttilä liikkeensä varkausyrityksestä: Ei rikosilmoitusta

Yrittäjä Susanna Penttilä ei aio tehdä aggressiivisista varkaista rikosilmoitusta.

Subin Viidakon tähtöset -ohjelmastakin tuttu yrittäjä Susanna Penttilä sai ikävikseen kokea yrittäjyyden varjopuolia, kun varkaat iskivät hänen Helsingissä sijaitsevaan Férrer-liikkeeseen viime viikolla.

– He tulivat autolla liikkeen eteen ajatuksenaan tyhjentää liikettä. Yritin estää heitä ja siinä rytäkässä naisvarkaat yrittivät tuuppia ja töniä minua, Penttilä kuvaili tapahtumaa MTV3.fille viime viikolla.

Penttilälle ei käynyt tilanteessa kuinkaan, ja hän sai varkaat ulos ja oven lukkoon, ennen kuin varkaat ehtivät saada mitään mukaansa. Penttilä onnistui nappaamaan kuvan varkaiden menopelistä ja hän on toimittanut kuvan poliisille. Rikosilmoitusta Susanna ei kuitenkaan aio tapahtuneesta tehdä.

– Ei tästä auta lähteä käräjille. Inhoan käräjille menoa, enkä halua joutua varkaiden kanssa kasvotusten. Siinä on tietty pelko, että jos joutuisi julkisuuden henkilönä kasvotusten heidän kanssaan. Helpommalla pääsee kun ei tee sitä. Jos varkailla on iso rekisteri rikoksista, niin ei yksi rikosilmoitus heitä estä.

Tällä kertaa Penttilälle ei käynyt kuinkaan, mutta kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun hänen liikkeessään käy varkaita. Eikö yksin liikkeessä oleminen pelota kaikkien vaaratilanteiden jälkeen? Pitäisikö liikkeeseen hankkia vaikka vartija?

– Jos minulla on lapsi mukana liikkeessä, niin sitten pelottaa. Varsinkin jos puhutaan aggressiivisista varkaista. Tunnollisiin kansalaisiin kuitenkin tehoaa se, että liikkeessä on kamerat. Maailmallahan liikkeissä on vartijat, mutta se olisi niin kallista yrittäjälle pitää ylimääräistä työntekijää. Ehkä seuraavaksi pitäisi kehitellä joku yrittäjien oma turvanappi.

– Tämä on kuitenkin pieni juttu, toivoisin, että poliisit käyttäisivät tällaisten sijaan voimavaroja esimerkiksi lastensuojeluun, Penttilä toteaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat